Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. május 10. 15:59

Nekünk kell a Kecskeméti Főiskola!

Nekünk kell a Kecskeméti Főiskola!
Az utóbbi napokban felröppent hír szerint a kormány a Széll Kálmán tervében át kívánja szervezni a felsőoktatást. A kiszivárgott hírek riadalmat, bizonytalanságot keltettek az or-szág minden részén. Minket, kecskemétieket is érintenek a tervezett változások, hiszen a Kecskeméti Főiskola, aminek három karának létbizonytalansága nem csak az itt tanulmá-nyokat folytató közel 5000 hallgatót, és az itt dolgozó kb. 400 főt érinti, hanem a város további fejlődését, fejlesztéseket is megkérdőjelezi.

A Kecskeméten működő ipari termelő cégek, a Mercedes gyár idetelepülése egy olyan fejlődőképes gazdasági potenciállal rendelkeznek, melyekhez elengedhetetlen egy magas színvonalú szakemberképzés. A városban több, mint 40 esztendeje működő felsőoktatás hagyományait ápolva, az elmúlt időszakban közel 4 milliárd forint fejlesztés érkezett a Kecskeméti Főiskolára. Ez lehetővé tette, hogy a végzős diákok a valós életben mihamarabb el tudjanak helyezkedni, munkába álljanak.

A hallgatók az itt eltöltött diákévek alatt pedig sajátos rendezvényekkel színesítették a városi kulturális és sportéletet is. Nem beszélve arról, hogy ittlétükkel megfiatalodott a város is. Itt a Duna-Tisza közén büszkék lehetünk arra, hogy Kecskemét újra a térség gazdaságilag is vezető városa lehet, azonban ahhoz, hogy gyermekeinket itt tudjuk tartani, szükség van felsőoktatásra.

Éppen ezért felhívjuk a figyelmét a városi és a megyei, valamint vonzáskörzetünkhöz tartozó országgyűlési képviselőknek, tegyenek meg mindent azért, hogy a vidéki Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa megőrízhesse Főiskoláját. Kecskeméti képviselőtársaim és az itt működő gazdasági társaságok vezetői, a Kamarák, Agrár, Gazdasági és Kereskedelmi, Mérnök Kamarák is emeljék fel hangjukat a Kecskeméti Főiskola megmaradásának érdekében!

Kövessen minket a Facebookon is!