Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. május 11. 19:10

Május 13-14-én és 20-21-én ismét lomtalanítási akció lesz

Május 13-14-én és 20-21-én ismét lomtalanítási akció lesz
Idén az elkövetkezendő két hétvégén: május 13-14-én és 20-21-én kerül sor Kecskeméten a szokásos éves „Lim-Lom” akcióra. A lomtalanítási akció jogszerű, zavartalan végrehajtását Városgazdasági Kft. a rendőrség, a Közterület-felügyelet és a polgárőrség közreműködésével látja el.

A Városgazdasági Kft. évi egy alkalommal lomtalanítást szervez és bonyolít le, melynek ellenértékét a lakossági hulladékszállítás közszolgáltatási díja tartalmazza, így ezt a szolgáltatást ingyenesen kizárólag a közszolgáltatónál ügyfélszámmal rendelkezők jogosultak igénybe venni. A közszolgáltatás igénybevételére nem kötelezett gazdasági társaságoknak költségalapon meghatározott díjat kell fizetni.

A lomtalanítási akció két egymást követő héten (két ütemben) kerül végrehajtásra úgy, hogy a kihelyezésre péntek reggel 8 órától szombat este 20 óráig van lehetőség !

A lomtalanítási szolgáltatás igénybevételére jogosultak az elszállítani kívánt lomot a saját ingatlanuk utcafronti részére kötelesek kihelyezni, közterületi gyűjtőpont nem hozható létre, kivéve a társas- és szövetkezeti házak környezetét, ahol a rendszeresített hulladékgyűjtő edénycsoportok mellett helyezhetők ki a lomok, a biztonságos közlekedés akadályozása nélkül.

I. ütem 2011. május 13-án  08.00-tól 14-én 20 óráig

Nagykörúton belüli terület, Hunyadiváros, Szent István város, Műkertváros, Kossuthváros, Erzsébetváros, Muszáj, Szent László város, Rendőrfalu, Halasi úti zárt kertek, Borbás, TSZ falu, Katonatelep; Árpádváros

II. ütem 2011. május 20-án 08.00 órától 21-én 20.00 óráig

Vacsi köz, Volker és Dárdai telep, Miklovicsfalu, Máriahegy, Méntelek, Széchenyiváros, Villanegyed, Hollandfalu, Máriaváros, Petőfiváros, Szelei falu, Hetényegyháza, Kossuth és Törekvés falu, Reptéri lakótelep, Kisfái, Szarkás, Kadafalva, Matkó.

KIHELYEZHETŐ LIMLOM:

Háztartásban felhalmozott nagy darabos szilárd hulladék: nagyobb méretű berendezési tárgy, bútor, háztartási berendezés és készülék, rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas egyéb lom.

NEM HELYEZHETŐ KI:

Építési törmelék, háztartási hulladék, akkumulátor, autógumi, veszélyes anyag (vegyszermaradék, festék, olaj, maró anyagok, gyógyszermaradék, hűtőszekrény), állati tetem.

Tilos az elszállítandó lomok illetéktelen átvizsgálása, válogatása, szétszórása! Aki a lomok illetéktelen átvizsgálását, válogatását, szétszórását végzi szabálysértést követ el és 50.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A kihelyezett lomok őrzéséről a VG. Kft. által történő elszállításáig a kihelyező köteles gondoskodni ! Aki a lomtalanítási akció során kihelyezett lomok őrzéséről a közszolgáltató által történő elszállításáig nem gondoskodik szabálysértést követ el és 50.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület