Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. május 31. 09:12 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain hétfőn 1 súlyos sérüléses, 1 könnyű sérüléses és 4 anyagi káros közlekedési baleset történt.

Hétfőn délelőtt Kecskeméten a Dózsa György utcában parkoló Ford Transit típusú gépkocsi ablakát betörték, és az utastérből készpénzt loptak el. Az okozott kár: kb. 1.500.000,- Ft.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt egy 29 éves és egy 25 éves kecskeméti férfi ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy tegnap délután átmásztak a kerítésén és felfeszítették a bejárati kapuját egy lakatlan kecskeméti ingatlannak, azzal a szándékkal, hogy az ingatlanból használati tárgyakat vigyenek el. Cselekményüket szolgálaton kívüli rendőr észlelte és bejelentése nyomán a helyszínre érkező rendőrjárőr az elkövetőket elfogta. A veszélyeztetett érték 3.000.000,- Ft. A két férfi őrizetbe került.

2010. augusztus 01. és 2011. április 10. közötti időben, vélhetően a takarítást végző cég alkalmazottjaként valaki egy bajai lakásból alkalmanként ruhaneműt, laptopot, karórát, cipőt lopott el, kb. 500.000,- Ft. értékben.

Hétfőn éjfél körüli időben, Kiskunmajsa, Marispusztán lévő tanya kerítése mellett tárolt, kb. 360 db széna és szalmabálákat feltehetően felgyújtotta valaki. Az okozott kár: 150.000,-Ft.  

Egy 40 éves kiskunfélegyházi férfi tett feljelentést egy kiskunfélegyházi férfi ellen, aki által megbízott személyek a múlt hét folyamán a városban az utcán megfenyegették, amennyiben nem ad át számukra 5.000.000,-Ft készpénzt, akkor megverik. A sértett vasárnap a Nagykőrösi vásárban egy ismeretlen személynek, átadta a pénzt.

Ismeretlen tettes péntek délután és a tegnapi nap közötti időben a Kunszentmiklós, Kecskeméti út Dunavölgyi Főcsatornától 300 méterre lévő méhtartási helyről elvitt 7 db kaptárt a benne lévő méhcsaláddokkal és mézzel együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 280.000,- Ft.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy dunavecsei nő feljelentése alapján egy nő ellen, aki 2008. január 01. és a tegnapi nap közötti időben, összesen 800.000,- Ft készpénzt vett fel bankszámlájáról, amiből az óta mindösszesen 150.000,- Ft-ot térített meg. A bankkártya oly módon került a nő birtokába, hogy annak kezelésével a sértett megbízta, mivel egy műtét következtében mozgása korlátozottá vált.

Őrizetbe vettek kollegáink egy 48 éves kecskeméti férfit, aki ellen a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság ittas járművezetés vétsége miatt kiszabott pénzbüntetést helyettesítő szabadság vesztés letöltése érdekében elfogatóparancsot bocsátott ki.

Őrizetbe került egy 42 éves szerb állampolgár, aki tegnap kilépésre jelentkezett Tompa Közúti Határátkelőhelyen. Adattári ellenőrzése során megállapítást nyert, hogy ellene Románia személykörözést rendelt el.

Kalocsai kollegáink őrizetbe vettek egy 28 éves komlói férfit, aki ellen a Budaörsi Városi Bíróság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség tegnap eljárást kezdeményezett 4 mauritániai állampolgárokkal szemben, akiket a kirendeltség járőre lakossági bejelentés alapján fogott el. Megállapítást nyert, hogy a tiltott határátlépést elkövető személyek hétfőn 07.10 órakor gyalogosan, embercsempész segítsége nélkül léptek Magyarország területére. A Kiskunhalas Őrzött Szállásra kerültek idegenrendészeti őrizetbe.

Kövessen minket a Facebookon is!