Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 1. 11:31

Felhívás! személy-és vagyonvédelmi, magánnyomozói igazolványok és működési engedélyek cseréje

Felhívás! személy-és vagyonvédelmi, magánnyomozói igazolványok és működési engedélyek cseréje
Nagy kihívást jelent a rendőrségnek, hatóságunknak az év hátralévő részében a személy-és vagyonvédelmi, valamint magánnyomozói igazolványok és működési engedélyek várhatóan tömegesen jelentkező cseréje Bács-Kiskun megyében, figyelemmel az öt éves érvényességi idő lejáratára, mely 2011. július 1. és december 31. között következik be.

 A fenti tevékenység csak a rendőrség által kiadott és hatályos igazolvány, illetve működési engedély birtokában végezhető.

 

Amennyiben a kérelmező az új igazolvány kiadására irányuló kérelmét úgy nyújtja be a hatósághoz, hogy a meglévő igazolványának hatályossága az ügyintézés ideje alatt lejár, akkor a tevékenységet nem végezheti tovább hatályos igazolvány hiányában. Fontos tehát, hogy időben elkezdjék a csere iránti eljárást az ügyfeleink. Figyelemmel arra, hogy a törvény nem határozza meg, hogy mennyi idővel korábban kell kezdeményezni a cserét, ezért akár 1-2 hónappal a lejárat előtt is benyújtható a kérelem.

 

A kérelmezőnek kell igazolnia, hogy rendelkezik a tevékenység gyakorlásához szükséges szakképzettséget igazoló okmánnyal – melynek közjegyző által hitelesített másolatát kell benyújtani -, kivéve, ha az a korábbi engedélyezési dokumentációban, a hatóság birtokában van jelenleg is.

Ezen felül postán igényelhető hatósági bizonyítvánnyal is tanúsítani kell, hogy nem áll a kérelmező a tevékenység gyakorlását kizáró rendelkezés hatálya alatt. Ez a kérelmező büntetőjogi előéletére vonatkozó igazolás.

Az eljárás szolgáltatási díja igazolványosoknak 6.900,-Ft., illetve 23.000,-Ft. a működési engedély esetén, amelynek befizetését a kérelem benyújtásakor  szintén igazolni kell.

A cselekvőképességre vonatkozó adatokat elsődlegesen a rendőrség közvetlen hozzáféréssel ellenőrzi le.

 

A főkapitányság ügyintézői az illetékességi területén működő vállalkozások képviselőitől – amennyiben erre igény jelentkezik - átveszik a helyi szervek hatáskörébe tartozó (ott lakóhellyel rendelkező) természetes személyek kérelmeit, majd továbbítani fogják a kérelmeket az illetékes helyi szervekhez. Így lehetőség nyílik a kérelmek csoportos benyújtására is.

 

Jelenleg 5.724 igazolványost, valamint 391 működési engedélyest tartunk nyilván megyénkben, ezért kérünk minden érintettet, hogy a cserével kapcsolatos ügyintézését kellő időben kezdje meg.

 

Ügyfélfogadás rendje egységesen a megyében:

·        hétfő, kedd, szerda : 08.00 órától 11.30 óráig

·        csütörtök                 : 13.00 órától 17.00 óráig.

Kövessen minket a Facebookon is!