Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 7. 11:29

MÁRTÁÉ MELLETT MÁRIA LELKÜLETÉVEL IS: Karol Wojtyla lelki műhelyében (1.)

MÁRTÁÉ MELLETT MÁRIA LELKÜLETÉVEL IS: Karol Wojtyla lelki műhelyében (1.)
2011. június 7-én 11.15-kor került sor először a munkatársak közös elmélkedő imádságára a Wojtyla Házban. A negyedórás program ettől kezdve minden munkanapon kíséri a közösség tagjait, felkészítve lélekben az ebédosztás központi eseményére. Még akkor is, ha csak ketten tudnak megjelenni a névadó pápa áldó-üdvözlő képeinek társaságában… Hisszük Jézus ígéretének igazát: „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” Erre tekintve hordozzuk imádságban az egész közösséget. Igazgatónk szavaival: szorgoskodó Mártáinkat az Úr lábához telepedő Máriák lelkületével.

     Közelgő szenvedésére és halálára tekintve Jézus a rábízott munka elvégzettségéből merített erőt. Bár passiója, feladata legjava, amiért e világba jött, még hátra volt, küldetéséről mint bevégzettről szólt: tudta, ahogyan eddig megsegítette az Atya, ezután is megteszi. Így teljes bizalommal könyörgött most is a rábízottakra összpontosító figyelemmel magvetése eredményéért, az apostolok hitéért.

     Jézus nyomán mi is feladataink elvégzéséért, ehhez Istenbe vetett bizalomért, és a magunk helyett mások szükségére koncentráló figyelemért imádkoztunk – hogy Krisztust sugárzó életünkkel szolgálhassuk a legfontosabbat, mások üdvösségét s vele Isten dicsőségét.

 

Napi evangélium: Jn 17,1-11a

"Szent Atyám, tartsd meg őket a nevedben, akiket nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint mi. 12Amíg velük voltam, megőriztem őket a nevedben, akiket nekem adtál. Megőriztem őket, senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, így beteljesedett az Írás. 13Most visszatérek hozzád, ezeket pedig elmondom a világban, hogy örömöm teljesen az övék legyen. 14Átadtam nekik tanításodat, de a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. 15Nem azt kérem tőled, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. 16Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. 17Szenteld meg őket az igazságban, mert hiszen a tanításod igazság. 18Amint te a világba küldtél, úgy küldöm én is őket a világba. 19Értük szentelem magamat, hogy ők is szentek legyenek az igazságban."
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház