Július 26. péntek, Anikó, Anna
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • „Erre a főiskolára lehet építeni egy régió felsőoktatását” - Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kecskeméti önkormányzat és a Kecskeméti Főiskola
Hírek, események 2011. június 9. 15:43

„Erre a főiskolára lehet építeni egy régió felsőoktatását” - Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kecskeméti önkormányzat és a Kecskeméti Főiskola

„Erre a főiskolára lehet építeni egy régió felsőoktatását” - Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kecskeméti önkormányzat és a Kecskeméti Főiskola
Kecskemét, 2011. június 8. Ünnepélyesen is aláírták ma a főiskola Tudósházában azt a stratégiai együttműködési megállapodást, amelyet a kecskeméti önkormányzat és a Kecskeméti Főiskola kötött egymással. A város részéről dr. Zombor Gábor polgármester, a főiskola részéről pedig dr. Danyi József rektor látta el kézjegyével a dokumentumot, amely hat témakörben fekteti le az együttműködés céljait. Ahogyan a polgármester fogalmazott, az eddiginél erőteljesebben kell a nyilvánosság előtt megmutatni az együttműködési szándékot. Az aláíráson a főiskola vezetőségén túl jelen volt a kecskeméti közgyűlés majd minden tagja.

A kecskeméti önkormányzat egy emberként áll a főiskola mögött, és minden segítséget megad, hogy a felsőoktatásban folyó átalakítások után a jelenlegi helyzeténél is erősebb pozícióba kerüljön – hangsúlyozta köszöntőjében Zombor Gábor.  A polgármester hozzátette: időben indultak a főiskolán a fejlesztések, mire meg kell mérettetnie magát az intézménynek, olyan szakmai és infrastrukturális fejlődést tud felmutatni, hogy nem hagyható ki a felsőoktatás új rendszeréből, s nemcsak, hogy nem hagyható ki, hanem erre a főiskolára lehet építeni egy régió felsőoktatását.  

Kecskemétnek kell felsőoktatás – hangsúlyozta Danyi József rektor.  A Kecskeméti Főiskola szeretne egy független, erős felsőoktatási intézmény lenni, ugyanakkor szívesen együttműködünk más felsőoktatási intézményekkel, hogy az egyelőre nem pontosan látható folyamatokból megerősödve kerüljünk ki – tette hozzá a rektor, aki azt is kifejtette, jó tudni, hogy a város magáénak érzi a főiskolát.

A most aláírt együttműködési megállapodásban az önkormányzat és a főiskola hat olyan területet jelölt meg, ahol szorosabbá teszik és kibővítik az eddigi kapcsolatokat: stratégiai partnerség, fejlesztési célú ingatlanok hasznosítása (különös tekintettel a főiskola kezelésében lévő ún. homokbányai volt szovjet ingatlanegyüttesre), a gyakorló iskola és óvoda,  a felsőfokú oktatás, középfokú oktatás, szakképzés témaköre, a gazdasági és szakmai együttműködés, valamint a közösségformálás, erősödő tudás- és kulturális környezet, vonzóbb város témaköre.   

 

A szerződés aláírására abban a Tudósházban került sor, amelyet a „Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán” című uniós projekt keretében a homokbányai városrészben a kollégiumok mellett egy korábbi laktanyaépület felújításával alakított ki a főiskola. Földesi Gabriella projektmenedzser tájékoztatta a városi képviselőtestület tagjait azokról a hasznosítási tervekről, amelyek a város számára is új lehetőséget jelentenek. Az épület ünnepélyes átadásra augusztus végén kerül sor.

Kövessen minket a Facebookon is!