Április 16. kedd, Csongor
Hírek, események 2011. június 13. 10:40

Legiewnikiben az Isteni Irgalmasság fővárosában járt a Wojtyla Ház delegációja

Képgaléria
Legiewnikiben az Isteni Irgalmasság fővárosában járt a Wojtyla Ház delegációja
Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek - Boldog János Pál pápa egykori titkára - személyes meghívására, 2011. június 11.-én, szombaton a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ delegációja is díszvendégként vehetett rész a Krakkó melletti Legiewnikiben, a Nagy, Boldog Pápától levett, üvegcsében őrzött vércseppek és egyéb relikviák hazaérkezése, beszentelése tiszteletére kétszáz ezer hívő részvételével rendezett monumentális ünnepségen. Kecskeméti intézménynek szólt az a kitüntető gesztus, hogy a pünkösdi nagymisét követő monumentális körmenet egy szakaszán, Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapítója, a menet élén együtt vihette a szent-vér ereklyetartóját Dziwisz bíborossal, a kecskeméti karitatív intézmény nemzetközi védnökével; a Boldog Pápa testamentumának legfőbb őrzőjével.

A processzió a jelenleg is épülő, hatalmas  Boldog János Pál Világközpont altemplomába  kísérte a Rómából hozott, a boldoggá avatási szertartáson XVI. Benedek által útra indított ereklyét, ahol azt – megérkezve – Dziwisz bíboros szentelte be, helyezte el védett őrzési helyére. Ez lett mostantól a testamentum monumentális zarándok központja. 
A találkozón – előkészítő testület fölállításával – megkezdődött a Boldog János Pál pápa nevét viselő, örökségét ápoló közösségek,  intézmények összefogását szervező világszövetség létrehozása, szervezése; e munkában részt vállalt a kecskeméti intézmény is.
A lelki örömünnepen a bíborosok testületéből részt vett -  a többi között  -  Franciszek Macharski, Stanisław Nagy, Kazimierz Nycz. (Az utóbbi a Lengyel Katolikus Püspöki Kar elnöke és egyben Varsó érseke is.) Jelen volt és a hívősereget XVI. Benedek pápa nevében köszöntötte  Celestino Migliore, pápai nuncius.
(Legiewniki  üzenetére, a világintézmény munkájára illetve a kecskeméti intézmény vállalt szolgálataira terveink szerint  a jövőben  még többször is visszatérünk portálunkon.)
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Karol Wojtyla