Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 16. 12:25

NOVEMBER VÉGÉIG LEZÁRUL AZ USZODAÉPÍTÉS ELSŐ SZAKASZA -

Képgaléria
NOVEMBER VÉGÉIG LEZÁRUL AZ USZODAÉPÍTÉS ELSŐ SZAKASZA -
2011. június 16-án délelőtt Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester vezetésével Kecskeméten és a térségben lévő turisztikai szállásadó és szolgáltató szakemberek számára ismertető bejárást szervezett a Hírös-Sport Kft. A meghívott tizennyolc kereskedelmi vállalkozás képviselői megismerhették az átadást követően 17 medencében, összesen 2800 négyzetméter vízfelületen sportolási és kikapcsolódási lehetőséget nyújtó új kecskeméti versenyuszoda és élményfürdőt. Mivel jelenleg az épületben gépészet, vízgépészet, víz–villany–fűtés és a burkolati munkák zajlanak párhuzamosan, a FINA nemzetközi szabványelőírásoknak teljesen megfelelő méretű versenymedence építésével együtt, így a látogatóknak az építkezésre vonatkozó előírásokat, többek között a munkavédelmi szabályok betartását szem előtt kellett tartaniuk.

 A létesítmény az elmúlt hetekben a különböző szakmai szervezetek érdeklődésének fókuszába került. A kecskeméti térség szállásadói, turisztikai szolgáltatói után a kistérségi iroda által szervezett tour operátorokból (utazásszervezőkből) álló delegáció végez alapos szemrevételezést 2011. június 17-én. Ezen kívül máris több civilszervezet bejelentkezett, hogy megtekintse a 6,5 milliárd forintból megvalósuló beruházást, akik számára a vezetőség természetesen biztosítani fogja a szervezett bejárásokat.

A turisztikai szakemberek részletes tájékoztatás során ismerhették meg az épülő 10 pályás, 50x25 méteres versenyuszodát, amely 750 főt befogadó lelátóval rendelkezik majd, amit a 25x16 méteres bemelegítő medence és az egyszerre 30 fő úszásoktatásra alkalmas tanmedence egészít ki. Megtekinthették a fürdőzők kényelmét szolgáló 50 váltókabin és 1300 kétszintes „Z” szekrény helyét,  a sportolók és a tanulók nyugodt felkészülését segítő, az emeleten kialakításra kerülő 60 öltözőt is.
A szállásadó és vendéglátással foglalkozó vállalkozások vezetőinek rálátásuk nyílt, hogy a sportolás mellett a létesítmény a rekreáció fellegvárává is válik Kecskeméten, hiszen önálló fitness részleggel, az élményfürdőben mászó fallal ellátott hullámmedencével, vízeséssel, sodrófolyosóval és különböző csúszdákkal lesz felszerelve. Megismerhették továbbá, hogy az új fürdő tervezésekor gondoltak a családokra, mivel pancsolóval, kalandmedencével és a pihenő, relaxáló szobákon túl, pelenkázóval és szoptató helyiséggel várják őket.
Megtekinthették a kialakítás alatt álló négy belső szauna mellett érdekességnek számító szabadtéri szauna kertet, amely télen-nyáron egyaránt alkalmas lesz szaunázásra.
A szakemberek segítséget kaptak ahhoz, hogy vendégeiknek a turizmusban mára egyértelműen meghatározó ár/érték viszonyt az új fürdő kapcsán a jövőben bemutathassák. Az árral kapcsolatban tájékoztatást kaptak a szakemberek a világban máig elismert és egyben a legtakarékosabbnak számító jegyrendszer működési mechanizmusáról. Az új fürdőben ugyanis a vendégek az általuk kiválasztott szolgáltatásokat egy speciális karóra segítségével vehetik majd igénybe, ami túl azon, hogy kényelmes, lehetővé teszi, hogy a vendégek csak azért a szolgáltatásokért fizessenek, amelyeket igénybe is kívánnak venni."
A meghívottak részletes tájékoztatást kaptak a beruházás menetéről, így arról is, hogy a tervek szerint az új kecskeméti versenyuszoda és élményfürdő műszaki-átadása 2011. november 30—án megtörténik.
A bejárás után egy sajtóbeszélgetés keretében a kecskeméti térség turisztikai szakembereivel rövid eszmecserére került sor.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház