Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 23. 12:57

Magas színvonal – alacsony árak

Magas színvonal – alacsony árak
A világ legmagasabb hegyvonulatának nevét viseli Kecskemét belvárosának közkedvelt étterme, a Himalája Vendéglő. De a név a kínai ételspecialitásokat, az ázsiai italkülönlegességeket és a minőséget jelzi, ellentétben az árakkal, amelyek éppen ellenkezőek a Himalájával: meglepően alacsonyak. Valószínűleg ezért is közkedvelt ez a vendéglátóhely, melynek jelmondata lehetne: Nagyon finomat, kulturált körülmények között!

 

Az étterem mellett a közelmúltban nyílt meg a Himalája Kávézó, amelyről már leírtuk, hogy megjelenésében, hangulatában és vendégkörét tekintve is, egy kellemes találkozó helye lehet meghitt pároknak, baráti társaságoknak vagy éppen üzletembereknek, a hét minden napján. Tucatnyi ázsiai (indiai, vietnámi, kínai stb.) teakülönlegesség és 15 féle kávé mellett, számtalan alkoholos tartalmú italból lehet választani, de süteményekből sincs hiány.

A kávézó ablakaiból a Katona József Színházra lehet látni. Nem csoda tehát, hogy egy-egy előadás után, a teátrumunkba járó közönségből is sokan térnek be ide, és a vendégek között gyakran fedezhetünk fel színészeket. Egyébként a Himalája tulajdonosának, a kínai Zhou Xiangmingnek (Jackek) a társa, Kovács Gyula is évtizedek óta színházunk neves színművésze. Így az sem véletlen, hogy az üzemeltetők egyfajta művészkávézó jelleget szeretnének adni a jövőben ennek a vendéglátóhelynek, otthont kínálva itt különböző kulturális programoknak (irodalmi esteknek, író-olvasó találkozóknak, képzőművészeti bemutatóknak stb.) még tartalmasabbá téve egyébként is színvonalas vendéglátásukat.   

A Himalája is rendszeres támogatója a kecskeméti Boldog Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak, akiket nem csak kínai finomságokkal vendégelnek meg gyakran, de egy-egy ünnep alkalmával - szellemi táplálékként - irodalmi műsorral is kedveskednek nekik.

 

Kecskemét, Batthyány u. 2.

Tel.: 76/322-054

Nyitva tartás: H–Cs, V: 8–23,

 P–Szo: 8–24

http://himalaja.dtsh.hu

Kövessen minket a Facebookon is!