Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 24. 10:42

Hagyomány és látványosság - érintetlen környezetben

A társaság 1990-ben alakult Bugac Tours Kft. néven, s azzal a legfőbb célkitűzéssel, hogy az idelátogatók az igényes programokon, a színvonalas vendéglátáson keresztül részesüljenek a magyar puszta varázsában, és egy felejthetetlen élménnyel a szívükben visszatérő vendégekké váljanak.

- Az évek folyamán tulajdonosai lettünk a teljes bugaci ménesnek, a Kiskunsági Nemzeti Parkkal megkötött szerződések pedig biztosítják, hogy Bugacpuszta idegenforgalmát mintegy 200 hektáros területen tudjuk bemutatni – tájékoztatta lapunkat a cég tulajdonosa, Kovács Zoltán, aki a megalakulás óta egyben az ügyvezető igazgatója is e vállalkozásnak. - A nemzeti park bejáratánál 1993-ban épült a Karikás Csárda, amely a pusztára látogatók fogadására hívatott. Az épület kívül-belül őrzi a népi építészet hagyományait. Mesterszakácsunk, Kun Péter különös figyelmet fordít a tradicionális magyar konyha jegyeinek megőrzésére. A csárda belső tere 100, terasza pedig további 200 vendég befogadására alkalmas.

A hozzánk látogatóknak négy üdülőtanyán tudunk szállást biztosítani. Zártkörű rendezvények ideális helyszíne a csárda épületétől 500 m-re található Gavallér tanya. A két teremből álló, fehérre meszelt falú, nádfedeles vendégház összesen 120 fő elhelyezésére alkalmas, a kemencés teremben 40 fő, a puszta felöli oldalon további 80 fő számára. A pusztai oldal kövezett területén további 300m²-en bővíthető a vendégfogadás, akár fedett sátorban.

A folyamatos fejlődés jegyében, a napokban nyitotta meg kapuit a 300 fős Bogáncs Rendezvényház, mely a Karikás Csárda teraszáról tovább lépve található. Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatással megépült rendezvényház az Ybl-díjas építész, Farkas Gábor tervei alapján készült, a népi építészeti formákat követve és gyönyörű kilátást nyújtva a pusztára. A kivitelezést a kecskeméti Free Line Kft végezte. A 400m² alapterületű épület különlegessége, hogy a nádtető alatt az igényes ács-szerkezet látható, mennyezet nem takarja, este reflektorok világítják meg. Berendezése a ház hangulatához igazodik: faragott bútorok, alkalomhoz illő terítés (kékfestő vagy fehér abrosz). A rendezvényház előtt hangulatos nyári terasz található, melyet rangos fahíd köt össze a tanyaudvarral, ahol szabadtéri kemence, gémes kút, kukoricagóré őrzi a tanyák romantikus hangulatát. Az udvarról szemünk elé tárul a végtelen puszta látványa, távol a város zajától élvezhetjük a páratlan természeti kincsek adta tökéletes kikapcsolódást.

Az új rendezvényház befogadóképessége 300 fő, a teraszon további 70 vendégnek tudunk helyet adni. Az udvar nemcsak szabadtéri programok ideális helyszíne, hanem korlátlan lehetőség baráti, családi, vállalati és incentive rendezvények sikeres lebonyolítására.

Bugacpuszta, ahol a hagyomány és a látványosság egységet alkot az érintetlen környezetben!

 

 

 

Bugac Puszta Kft.

6114 Bugac

Nagybugac 135.

Telefon: 76/ 575-112

E-mail: [email protected]

www.bugacpuszta.hu

Kövessen minket a Facebookon is!