Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 27. 21:34

Június 7. SZENT BERTALANRÓL NEVEZETT SZENT ANNA: Szentek közössége a Wojtyla Házban

Június 7. SZENT BERTALANRÓL NEVEZETT SZENT ANNA: Szentek közössége a Wojtyla Házban
Mától – ha egyéb program nem gátolja – minden ebéd előtt bemutatjuk vendégeinknek a napi evangélium felolvasása után az egyház által ünnepelt szent életét, közbenjárását kérve közösségi imáinkhoz. Első ilyen megemlékezésünk egy hivatásos imádságos lélekről, egy kimagasló kármelita apácáról szólt, kinek segítségével gyógyulásokat, családi megtérést, üdvösséget és minden ember becsületességét kértük Urunktól.

     Anna a kármelita rendet megújító Avilai Szent Teréznek volt legfőbb bizalmasa. Segítette ebben kiváló értelme, tanácsadó- és beleérző képessége, mellyel Terézt haláláig nagy odaadással ápolta.

    Azt követően pedig a megdicsőült Teréz támogatta őt hűségesen küldetésében: a Kármel reformjának terjesztésében. Anna ugyanis Teréz nyomán új szellemű kármelita kolostorokat alapított és vezetett Franciaországban, majd Németalföldön, Antwerpenben, sokakat hozzásegítve Isten mélyebb megismeréséhez, és imádságos áldozataik apostolkodásával az üdvösséghez. Ő maga különös kegyelmekben részesült: látomásban, hallomásban, prófétálásban, Istennel való misztikus egyesülésben. Személyéhez csodák is fűződnek. A katolikus Antwerpen ellen jól felszerelt csapataival kétszer is éjszakai rajtaütést tervező kálvinista herceget, nassaui Móricot például mindkétszer visszatartotta a pusztítástól sugallatra végzett imáival. Jóságos barátságosságával pedig már Franciaországban is sok hugenotta rokonszenvét megnyerte.

    Hosszú földi élete érdemeként II. János Pál pápa avatta szentté e 16-17. századi spanyol apácát.

Kövessen minket a Facebookon is!