Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 28. 08:30

Indulhat a közbeszerzés a hetényi kerékpárút építésére

Indulhat a közbeszerzés a hetényi kerékpárút építésére
Több értékesítésre szánt ingatlan esetében is új pályázatok kiírásáról döntött ma Kecskemét közgyűlésének költségvetési és vagyongazdálkodási bizottsága, miután az ingatlanokra ezidáig nem volt jelentkező. Az új pályázati kiírások egy Mérleg utcai és egy Tavaszmező utcai beépítetlen területet, egy Szolnoki hegyben lévő tanyát, egy Csokor utcai orvosi rendelőt, egy Zentai utcai óvodát, egy Jókai utcai lakást és egy Bocskai utcában lévő ingatlan öt lakását érintik. Szintén új pályázatot írnak ki egy Alsószéktóhoz tartozó tanyára, amelyre volt ugyan érdeklődő, de annak ajánlata sem tartalmi, sem formai szempontból nem felelt meg a kiírásnak.

Elkelhet azonban az a Mezei utcai ingatlan, amelyre a szomszédos üzlet tulajdonosa nyújtott be 14,9 millió forintos ajánlatot. Az épületben három darab, szociális alapon bérbe adott önkormányzati lakás van, ezekből kettő lakott. A családoknak szintén önkormányzati tulajdonú cserelakást biztosítanak.

Hat mezőgazdasági terület – összesen mintegy 27 ezer négyzetméter - értékesítéséről is döntött a bizottság. Ezekre öt magánszemély nyújtott be ajánlatot. Az értékesítésből mintegy kétmillió forintos bevétele lesz a városnak.

A grémium módosította a város idei közbeszerzési tervét is, a város ugyanis a Csabay Géza körúti új közlekedési csomópont kialakítására és a Kecskemét – Hetényegyháza közötti kerékpárút építésére ír ki közbeszerzési eljárást. A beruházások becsült értéke egyenként 96 millió forint.

Kövessen minket a Facebookon is!