Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. július 2. 12:49

Válogatás nélkül söpörte le az LMP összes indítványát a Fidesz-KDNP

Válogatás nélkül söpörte le az LMP összes indítványát a Fidesz-KDNP
Kecskemét Megyei Jogú Város 2011. június 30-i közgyűlésén a kormányzópárt nemet mondott a helyi termelők helyzetbe hozására, az átláthatóságra és a zöld közbeszerzésre is. A szakmai tárgyú indítványokból kreált politikai kérdést, és így a demokratikus városirányítás ellen indított érthetetlen hadjáratot a kecskeméti Fidesz-KDNP.

A kormányzó pártok az alábbi indítványokra mondtak nemet:

1.,A Városi Támogatási Program nyerteseinek és az általuk nyert pénzösszegek nyilvánosságra hozatalát Kriskó Dávid LMP-s képviselő indítványozta. Ha a rendszer tiszta, semmi okuk nem lett volna lesöpörni ezt az indítványt, hisz a kecskeméti magánszemélyeknek, civilszervezeteknek és intézményeknek joguk tudni, hogy ki és mennyi pénzt kapott. A Fidesz nemmel szavazott a pályázati rendszer átláthatóságára!

2.,A környezetvédelmi szempontokat figyelembevevő közbeszerzési szabályzat kidolgozása anyagi előnyökkel is járna a városnak. Kohajda László független képviselő indítványát ajánlja az Unió, a kormányprogram, és ezzel a rendszerrel vitték sikerre a londoni várospolitikát. A városvezetés az egyszerre zöld és olcsó megoldások ellen foglalt állást azzal, hogy vita nélkül elutasította a független képviselői kezdeményezést. A Fidesz nemmel szavazott a zöld közbeszerzési rendszerre!

3.,A kistermelőket egyre inkább kiszorítják a kecskeméti piaccsarnokból a nepperek. Ezt a folyamatot szerette volna megállítani Falusi Norbert LMP-s képviselő indítványa, amely párbeszédet kezdeményezett volna az érintett hatóságokkal, és ami amúgy a kormányprogram része. A kecskeméti városvezetés nem hagyta magát, többségi szavazatával a nepperek mellé állt. Nem támogatja azt, hogy a helyi kistermelők a nagy bevásárlóközpontok többnyire silány minőségű élelmiszer kínálata helyett ízletes, kis rászállítási távolságról érkező kínálata kapjon helyet. A Fidesz nemmel szavazott a helyi termelők segítésére!

4.,A közgyűlés a saját határozatainak végrehajtására is nemet mondott. Sem az illetékes alpolgármester, sem a város jegyzője nem volt képes végrehajtani a város környezetvédelmi programja cselekvési tervének határidős feladatait. Kohajda László képviselő arra kérte indítványában a két illetékest, hogy a kötelességüket, legalább határidő után teljesítsék. A várost vezető Fidesz-KDNP koalíció erre a képviselői kezdeményezésre is nemet mondott!

Az ülés után most már világosan látszik, hogy a közgyűlési munkára sokat készülő, kérdező, Kecskemét város fejlődésért aktívan dolgozó képviselőket nem szereti a városvezetés, helyettük a néma gombnyomókat részesítik előnyben, akik vita és kérdések nélkül szavaznak le mindent, amit mondanak nekik. Az ellenzék ellen indított totális támadás teljes mértékben összeegyeztethetetlen a Nemzeti Együttműködés Rendszerével.

Kövessen minket a Facebookon is!