Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. július 2. 13:03

Kecskemét közgyűlésének legfontosabb döntései-Elszaporodtak a galambok, etetésüket megtiltották

Képgaléria
Kecskemét közgyűlésének legfontosabb döntései-Elszaporodtak a galambok, etetésüket megtiltották
Tilos lesz július 1-től galambot etetni Kecskemét közterületein és a több lakásos házak erkélyén, loggiáján, függőfolyosóján. Ez szabálysértésnek számít majd, ami 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A közgyűlés azonban arra kéri fel a közterület-felügyelőket, hogy elsősorban a figyelmeztetés eszközével éljenek és csak kirívó esetben bírságoljanak. Ezen kívül felhívják majd a társasházak figyelmét, hogy a saját szabályzatukba, házirendjükbe is építsék be a tiltást.

A szigorításra azért van szükség, mert a galambok rendszeres etetése erőteljes elszaporodásukhoz vezetett. A város terei lassan már alkalmatlanok lesznek arra, hogy betöltsék rendeltetésüket, sétálni, pihenni, gyerekkel a szabadban tartózkodni alig lehet. Ráadásul a túl sok madár károsítja a tetőszerkezeteket, a padlástereket, párkányzatokat. Az etetés megtiltása mellett fontos a közterületeket tisztán tartása, a táplálékként alkalmas háztartási szemét összegyűjtése. E közegészségügyi szabályok betartása elegendő lesz arra, hogy megakadályozza a galambok további szaporodását.

A napirendi pont kapcsán dr. Zombor Gábor polgármester hangsúlyozta: nem akarnak felesleges szigorításokat bevezetni, de e témában olyan tömeges a lakossági panasz, hogy a problémát mindenképpen kezelni kell.

Kövessen minket a Facebookon is!