Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. július 5. 08:34 | Szerző/forrás: kormany.hu

”Ha egyvalakit gyógyítunk meg, a világot gyógyítjuk meg”

Képgaléria
”Ha egyvalakit gyógyítunk meg, a világot gyógyítjuk meg”
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium azt tűzte ki célul, hogy nagyobb megbecsülésben legyen része az egészségügyben dolgozóknak, hogy jobban működjön a rendszer, ezáltal az egész társadalom egészséges legyen – mondta Réthelyi Miklós hétfőn, Semmelweis Ignác születésének 193. évfordulója alkalmából megtartott díjátadó ünnepségen.

Kik hajolnak oda manapság az éhezőkhöz, a szomjazókhoz, a betegekhez? Akik itt ülnek köztünk – kezdte beszédét a miniszter. Napjainkban talán nem is várható el minden embertől, hogy odagörnyedjen az út szélén fekvő beteghez – folytatta, majd hozzátette: ma az egészségügy bonyolult rendszere gondoskodik róluk.

Réthelyi Miklós hangsúlyozta: a rendszer a benne dolgozók mindennapi erőfeszítésével és küzdelmes munkájával működik. Az egész társadalomtól vállalják át ezt azok, akik ápolnak, gyógyítanak, gyámolítanak. Az adminisztrátoroktól kezdve a nővéreken át, műtőben életet mentő orvosig, mindenki méltó az elismerésre, ezért a társadalomnak észre kell vennie az egészségügyben dolgozók sokszor emberfeletti erőfeszítéseit és helytállását, meg kell becsülnie a segítő szakmákban dolgozókat – nyomatékosította a miniszter.

Ma azért vagyunk itt, hogy kiemeljük azokat, akik különösen sokat tettek a betegek gyógyításáért, testi és lelki jólétükért, és a betegeket gyógyító rendszerért - zárta beszédét a miniszter.

A díjazottak névsora a csatolt dokumentumban olvasható.

Kövessen minket a Facebookon is!