Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. július 7. 15:18

Béke fasor: határidőre végzett a Bácsvíz, ősszel kezdődik a fásítás

Béke fasor: határidőre végzett a Bácsvíz, ősszel kezdődik a fásítás
Határidőre befejezte a vízi közmű rekonstrukciós munkálatokat a Béke fasoron a Bácsvíz Zrt. Először lefektették az új vízvezetéket, majd a régi vezetéket felszedték. Helyére az új csapadékvíz csatorna került, végül a régi csapadékvíz vezeték szedték fel. A társaság most a kapubejárókat állítja vissza eredeti állapotukba.

A tereprendezés földmunkái várhatóan szeptember folyamán kezdődnek el. A növénytelepítéseket ezt követően – a tervek szerint – októberben végzi el a Városgazdasági Kft. a polgármesteri hivatal irányításával. A Béke fasor két oldalán előnevelt, úgynevezett „Szeleste” ezüst hársak ültetését tervezik. Ezzel a fafajjal kezdték el tíz évvel ezelőtt a kivágott nyárfák pótlását, amelyből néhány szép példány mutatja a fafaj sajátosságait: szabályos koronáját, ezüstzöld lombját, illatos virágzatát. A páros számozású oldal széles zöld sávjában az útburkolatot kísérő fasor ligetes növénybeültetéssel, színes cserje és fafajokkal egészül ki.

A tervek szerint a munkálatokat november 1-jére fejeznék be, amennyiben ezt egy enyhe őszi időjárás nem teszi lehetetlenné. A faiskolák ugyanis az előnevelt facsemetéket csak lombhullást követően kezdik kiszedni és szállítani.

Kövessen minket a Facebookon is!