Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. július 13. 15:22

Alkotói tárlatvezetés a Cifrapalotában

Alkotói tárlatvezetés a Cifrapalotában
A „Cifrapalota” Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kecskeméti Képtára és Kiállítóhelye tisztelettel meghívja Önt és barátait Orosz István, Kossuth-díjas grafikusművész és animációs filmrendező tárlatvezetésére 2011. július 15-én, pénteken 16 órára.

Az Orosz István 60. születésnapja alkalmából rendezett kiállítás június 17-én a KAFF keretén belül nyílt meg. Egy olyan tárlat, melynek a megtekintéséhez nem árthat némi segédlet, útmutatás a néző számára, s különösen nagy öröm, ha ezt magától az alkotótól kaphatjuk meg.

„Önarcmások. Persze egyik sem igazi. Mondják, hogy voltaképpen mindenki önarcképet rajzol, legyen az táj, csendélet, zsáner, vagy puszta absztrakció. Minden önarckép, akár bevallja az alkotó, akár nem. Akár elhisszük neki, akár nem. Egy darabig persze titkolja az ember, igyekszik, hogy legalább az objektivitás látszatát fenntartsa, ez egy erdő, mondja, ez egy halom könyv, ez meg egy utcasarok. Aztán jön valaki, hunyorog, hátrébb lép és kiszúrja a fejet. Az arcot. A személyiség részleteit." (Orosz István)

A kiállítás megtekinthető augusztus 7-ig, hétfő kivételével naponta 10–17 óráig a Cifrapalotában (Kecskemét, Rákóczi út 1.).

Kövessen minket a Facebookon is!