Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. július 20. 08:51

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain, kedden 3 könnyű sérüléses és 3 anyagi káros baleset történt. 1 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

Keddre virradóra lefeszítették a lakatot, majd betörték az ajtaját egy kecskeméti ház pincéjének és garázsának, és onnan szerszámokat, valamint egy lakattal lezárt szerszámos ládából arany ékszereket loptak el. Az okozott kár 500.000,- Ft.

Betörő járt egy Kecskemét, Úrihegyben lévő telephelyen is, ahonnan elloptak egy építőipari döngölő-tömörítő gépet, melynek értéke kb.:570.000,- Ft.

Ellopták a Kecskemét, Füzes utcában parkoló KZH-542 frsz-u VW Turan típusú járművet, melynek értéke kb. 4.000.000,- Ft.

Elloptak egy másik járművet is Kecskemétről, ami a Széchenyi körúton parkolt. A rendszáma KMN-617, ez egy VW Caddy típusú autó, melynek értéke 2.000.000,- Ft.

Egy 37 éves bajai nő feljelentése alapján indult eljárás egy budapesti férfi ellen, aki 2009. 08. 07.-én, a feljelentő elhunyt nagynénje kamatozó kincstárjegyén lévő kb. 3.000.000.- Ft. összeget átutaltatta egy eddig ismeretlen számlára.

Baja Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 20 éves garai nő feljelentése alapján volt garai lakos barátja ellen, aki 2010. szeptembere óta rendszeresen arra kényszeríti, hogy különböző összegű készpénzt adjon át részére. Tette ezt oly módon, hogy a telefonon előre kért összeget a megbeszélt időpontra, helyszínre kellett a nőnek helyeznie. Amennyiben a kért pénz átadását nem teljesíti, azt ígérte, hogy a feljelentő 3 éves gyermekét bántalmazni fogja. A kizsarolt összeg kb. 300.000,- Ft.  

Baja Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 57 éves szeremlei férfi feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki július 13.-án egy karcagi fuvarozó Kft. nevében, Baján 23.000 kg mézet tett fel egy hűtődobozos nyerges pótkocsira azzal, hogy Franciaországba szállítsa, azonban az áru azóta sem érkezett meg. Az okozott kár: 30.000.000,- Ft.  

Egy keceli férfi tett feljelentést egy Kft. egyik dolgozója ellen, aki február 01. és február 28. közötti időpontban a Kecelen található fóliasátorból egy 350 m hosszú csirkeitató berendezést a tulajdonos beleegyezése nélkül elvitt. Az okozott kár: kb.1.000.000,- Ft.

Kiskőrös Rendőrkapitányság ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 58 éves soltvadkerti férfit, aki  megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tegnap 18.00 órakor Soltvadkert belterületén a Szentháromság utcán a saját tulajdonát képező Yamaha Jog Típusú segédmotor kerékpárral ittas állapotban közlekedett.  

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett 2 iráni állampolgárokkal szemben, akik kedden 13:50 órakor a lakossági bejelentés alapján kerültek elfogásra Tompán. Személyazonosságukat, valamint magyarországi jogszerű tartózkodását igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. A ruházat, csomag átvizsgálás során előkerült egy darab érvényes angol vezetői engedély. A személyek 19-én 06:00 körüli időben lépték át az államhatárt gyalogosan. A személyekkel szemben büntető feljelentés megtételére került sor beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt a BKMRFK Migrációs Ügyek Osztály felé. A személyek átadásra kerültek a Kiskunhalasi Őrzött Szállás munkatársainak idegenrendészeti őrizetbe vétel céljából.  

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett 1 afgán, valamint 1 iráni állampolgárral szemben, akik hétfőn 20:30 órakor az 53-as számú főút 70.500 méterénél kerültek elfogásra. Személyazonosságukat, valamint magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. Meghallgatásuk során elmondták, hogy az államhatárt gyalogosan lépték át. A személyek elszállításra kerültek a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra idegenrendészeti őrizetbe vételük céljából.  

Eljárás indult 4 palesztin állampolgárokkal szemben, akik kedden 10:25 órakor az 53 számú főút 85.000 méter szelvényénél kerültek elfogásra. A külföldiek személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. Meghallgatásuk során megállapításra került, hogy a tiltott határátlépést követtek el. Idegenrendészeti őrizetbe vételre kerültek a kiskunhalasi Őrzött Szálláson.

Kövessen minket a Facebookon is!