Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. július 24. 19:27

BÖJTE CSABA LEVELE A WOJTYLA HÁZ SZÜLETÉSE ÖTÖDIK ÉVFORDULÓJÁRA

Képgaléria
BÖJTE CSABA LEVELE A WOJTYLA HÁZ SZÜLETÉSE ÖTÖDIK ÉVFORDULÓJÁRA
Amint a közismert: a Karol Wojtyla Barátság Központ kapunyitása után nemsokkal fölkereste az intézményt Böjte Csaba ferences atya, aki közösen imádkozott a munkatársakkal, önkéntesekkel terveink megvalósítása sikeréért majd fölhelyezte a romos, omladozó falú nagytermünk falára Krisztus keresztjét, megáldva a falakat, a gondozottjainkat. Azóta is intenzív lelki kapcsolatot köti össze a kezdeményezést a Csaba atyával. Szerettük volna, ha eljön a Szent Anna napi búcsúnkra. Erre most - más fontos elfoglaltsága miatt - nem tudott vállalkozni. Kedves levelében azonban számos biztató történésről adott hírt, amelyekről mi is szívesen beszámolunk: \"A Gyergyószentmiklósi házunkat - írja a ferences atya - a mi urunk Jézus Krisztus nagymamájáról, Szent Annáról neveznénk el. A gyerekeinknek, de nekünk is szükségünk van a nagyszülők tiszteletére szeretetére, és Jézus Urunk nagyszüleiben a mi nagyszüleinek iránti tiszteletünket is ki tudjuk fejezni.

Gyökereink ápolásával, a megmaradásunkat szolgáljuk, szülőföldünkhöz való ragaszkodásunkat fejezzük ki. Igen mi a ránkbízott gyermekekkel szeretnénk megmaradni Őseink hitében, szép Erdély földjén, és ezért tudatosan áldozatokat hozunk!

 
Most Orsival és Palival a jövendő Szent Anna otthon szervező vezetőivel elzarándokolunk Szentkúthoz, hogy részt vegyünk a Szent Anna búcsún. Utunk során és  Magyarország legnagyobb kegyhelyén,  azért imádkozunk, hogy a jó Isten áldása legyen a Szent Anna otthonon, és annak jövendő kis lakóin. Ezen az úton össze gyűlő támogatást ennek a háznak a berendezésére, felszerelésére szeretnénk fordítani.
 
Szeretettel ajánlom imáitokba, támogatásotokba a Gyergyószentmiklósi Szent Anna otthont, megmaradásunkba vetett hitünk jelképét! Segitsetek  szép álmunkat megvalósítani!" - írja a többi között Csaba testvérünk.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház