Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. július 29. 20:50

KIÚT A FÁJDALOMBÓL: Karol Wojtyla lelki műhelyében (37.)

KIÚT A FÁJDALOMBÓL: Karol Wojtyla lelki műhelyében (37.)
Négyszemközti elmélkedésünk ma személyesebb beszélgetésre is módot adott, így értve meg, hogy Szent Márta-napi Igénk egészen személyes és időszerű üzenetet, vigasztalást tartogatott.

         Az evilági szenvedések egyik magyarázata, hogy megoldásuk Istenre mutat, Őt dicsőíti. Ember számára a halálnál megoldhatatlanabb, a teremtő Istenre utaltabb helyzet nem létezik. Ezért várt Jézus a betániai nővérek Lázár betegségéről szóló híradása, segítségkérése után még két napot az indulásig, barátja haláláig, hogy feltámasztásával saját isteni származásáról, küldetéséről és erejéről tanúskodjon – hitünket munkálva.

         A szeretett testvérét vesztett Márta példájával kiutat mutat minden magára maradt embernek. A Mester közeledtének hírére ugyanis azonnal elé sietett, s bár szemrehányást tett neki késlekedéséért, mégsem rekedt meg a látszólagos cserbenhagyottság fájdalmában, hanem töretlen hitét fejezte ki Jézusban: bízva a Mester imáinak mindenkori meghallgatásában és az Általa nyerhető feltámadásban. További hitvallásából kiderül, hogy felismerte az Úrban a Messiást, az Isten Fiát és a mennyből a világba érkezettet. Péter apostolt hasonló vallástételéért Jézus az Egyház fejévé emelte, az Atya kinyilatkoztatását tudva szavai mögött. Márta is isteni tanítás befogadója és kifejezője volt, így kegyelemmel való együttműködése által méltán élhette át a megtalált élet örömét.

         Az azóta kiáradt Lélek mindnyájunkban munkálja a hit kegyelmét. Hagyjuk magunkat megragadni és Istenhez vezetni teljes bizalommal, mert Ő együttérző szeretetével csodálatos módon ki fog emelni veszteségeinkből!

 

 

Napi evangélium: Jn 11,19-27

 

Abban az időben: A zsidók közül sokan jöttek Máriához és Mártához, hogy vigasztalják őket testvérük miatt. Amint Márta meghallotta, hogy Jézus jön, eléje sietett, míg Mária otthon maradt. Márta így szólt Jézushoz: „Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem! De tudom, hogy most is, bármit kérsz Istentől, megadja neked.” Jézus ezt felelte neki: „Testvéred fel fog támadni!” Erre Márta így szólt: „Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon.” Jézus folytatta: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. Mindaz, aki él és hisz énbennem, az nem hal meg örökre. Hiszed ezt?” Márta ezt válaszolta neki: „Igen, Uram! Hiszem, hogy te vagy a Messiás, az Isten Fia, aki a világba jön!”

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház