Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. augusztus 5. 15:28 | Szerző/forrás: kormany.hu; Zrínyi Média - Zilahy Tamás

Simicskó István Wing Tsun bemutatót tartott Siófokon

Képgaléria
Simicskó István Wing Tsun bemutatót tartott Siófokon
\"Gyönyörű tavasz virága” – magyarra fordítva ezt jelenti a Wing Tsun, azaz a kungfu azon ága, amelynek eredete mintegy háromszáz évre vezethető vissza. Mindezt Szabó Csaba, Budapest és Heves megye 5. mesterfokozatú oktatója mondta el azon az augusztus 4-én, csütörtökön megtartott siófoki rendezvényen, amelyen dr. Simicskó Istvánnal, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával, a stílus 4. fokozatú mesterével tartottak közös bemutatót.

A Fidelitas rendezvényén Szabó Csaba és négyfős csapatának – köztük a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára – bemutatóját mintegy száz érdeklődő figyelte. A csaknem kétórás program során sok mindent megtudtak a kungfu eme ágáról. Mindenek előtt azt, hogy igenis van esélye a gyöngébbnek is, ha kellően gyors, ügyes és az eszét is használja.

Miután a „Gyönyörű tavasz virágát” egy törékeny dél-kínai hölgy dolgozta ki, inkább harcművészet, mint küzdősport jellege van. Mindezt jól szemléltette a mesterek és tanítványaik bemutatója. Miként azt is, hogy mi mindent lehet elérni 17 év kemény és kitartó munkájával (Simicskó István) és mit tesz 20 évnyi edzés (Szabó Csaba).

A két mester jól érthetően és világosan el is monda: mit, miért, és hogyan tesznek a harci technikák bemutatása során. A bemutató után mindenki beállhatott elsajátítani a legalapvetőbb technikákat, fogásokat. Hamarosan mintegy 50–60 fiú és lány állt be kungfuzni, miközben a mesterek oktatták őket.

Kövessen minket a Facebookon is!