Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. augusztus 8. 14:55

Lebukott a rabló és a kábítószer kereskedő is

Lebukott a rabló és a kábítószer kereskedő is
A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben vasárnap 15.40 órakor őrizetbe vett egy 14, egy 16 éves és egy 19 éves dunavecsei férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy szombaton 00.00 és 01.00 óra közötti időben egy dunavecsei sörözőből Dunavecse külterületére csaltak egy ongai férfit, ahol előzetes szóváltás nélkül bántalmazni kezdték. A bántalmazás során derekáról lecsatolták övtáskáját, amelyből 8.000 Forint készpénzét és mobiltelefonját vették el. A férfi a bűncselekmény során nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A 16 éves férfi a rablás elkövetése után még egy családi házba is betört, ott különböző értékeket készített össze azzal a szándékkal, hogy ellopja, de ebben az otthon alvó, majd felébredő házigazda megzavarta, így nem tudott elvinni semmit. Ebben az ügyben lopás kísérlet miatt indult ellene eljárás.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben vasárnap éjjel őrizetbe vett egy 50 éves dunavecsei férfit, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2011 júniusától kezdődően egy fiatalkorú dunavecsei fiú részére több alkalommal adott el marihuánát.

A gyanúsított kihallgatása során beismerte, hogy több fogyasztónak is adott el kábítószert. A fogyasztóknál tartott házkutatások során a fogyasztáshoz használatos eszközöket is lefoglaltunk, a terjesztőnél pedig csekély mennyiségű kábítószert és szintén a fogyasztáshoz szükséges eszközöket találtunk, és foglaltunk le.

Jelenleg a terjesztői hálózat felderítésén dolgoznak kollegáink.

Kövessen minket a Facebookon is!