Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. augusztus 10. 09:29

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain, kedden 3 súlyos sérüléses, 1 könnyű sérüléses és 6 anyagi káros közlekedési baleset történt. 1 esetben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

Kedden 01.30 órakor a Kecskeméti, Szolnoki úton levő aluljáróban egy 26 éves kecskeméti nőt a kerékpárját követelő felszólítást követően ellökött valaki, majd a kerékpárral a helyszínt elhagyta. Az okozott kár körülbelül 10.000,-Ft.

Augusztus 1-től 07-ig terjedő időszakban egy hajósi családi házból különféle szerszámokat loptak el 492.000,-Ft. értékben.

Augusztus 04-től 07-ig terjedő időszak alatt egy kalocsai shop üzletből egy televíziót, egy darab hordozható számítógépet, két darab 3D televíziót, öt darab 3D szemüveget loptak el. Az okozott kár 1.231.000,-Forint.

Egy 77 éves kiskunfélegyházi néni családi házából 500.000,-Forint készpénzt loptak el.

Tegnap őrizetbe vettek kollegáink egy 19 éves tóalmási férfit, akit tetten értek, amint délelőtt egy Kecskemét, Izsáki úton lévő áruházból különféle árukat lopott el, összesen 97.466,-Forint értékben.

A Bajai Rendőrkapitányság augusztus 09-én 13.20 órakor őrizetbe vett egy 20 éves bajai férfi és egy 16 éves salgótarjáni férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 00.40 órától 01.15 óráig terjedő időszakban a Baja Móra Ferenc utcában és a Síp utcában vagyon elleni bűncselekményeket követettek el.

A Bajai Rendőrkapitányság tegnap őrizetbe vett egy 20 éves bajai nőt és egy 26 éves bajai férfit, akik július 11-én a hajnali órákban Baja, Lőkert sori házból loptak. A házkutatások során talált bizonyítékok alapján további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével gyanúsíthatóak.

Eljárás indult tiltott határátlépés miatt 2 afgán állampolgár ellen, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A fiatalkorú afgán állampolgár a Kunfehértói Gyermekotthonba, a felnőtt afgán állampolgár pedig a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra került idegenrendészeti őrizetbe.

A stabil hőkamera észlelése alapján indult eljárás 2 ismeretlen állampolgárral szemben, akik tiltott határátlépést követtek el. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Osztály velük szemben 07.25-én beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el egy korábban elkövetett tiltott határátlépés szabálysértés miatt. Nevezett személyek a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra kerültek idegenrendészeti őrizetbe.  

Eljárás indult még 4 koszovói állampolgárokkal szemben, akiket a kirendeltség járőre és Vaskút község körzeti megbízottja a település belterületén vont igazoltatás alá egy taxi utasaiként. A személyek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. Megállapítást nyert, hogy a tiltott határátlépést gyalogosan követték el hétfőn este. A koszovói állampolgárok közül három idegenrendészeti őrizetbe, egy pedig kiutasítást előkészítő őrizetbe került a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson.  

Tompa Közúti Határátkelőhelyen tegnap egy szerb nő kilépésre jelentkezett egy autóbusz utasaként. Az ellenőrzésre átadott magánútlevél alapján megállapítást nyert, hogy az okmány néhány lapoldalát kitépték, valamint a 6. oldalon mechanikai úton egy darab átléptető bélyegzőlenyomatot eltávolítottak. A nő előállításra került a magyarországi tartózkodása jogszerűségének megállapítása céljából, majd vele szemben büntető feljelentés került megtételre közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetése miatt. Gyanúsított kihallgatását követően a Békéscsabai Őrzött Szállásra került idegenrendészeti őrizetbe.

Kövessen minket a Facebookon is!