Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. augusztus 19. 08:21

Változások, fejlesztések, küzdelmek

Változások, fejlesztések, küzdelmek
Tizennyolc évvel ezelőtt, szeptember 1-én kapott városi rangot Lajosmizse, amiről azóta gazdag kulturális és sportprogramok keretében, minden esztendőben megemlékeznek. Az idén először, nem egy hétvégére koncentrálva tartják ezt a rendezvénysorozatot, hanem egész augusztus hónapban zajlanak a Lajosmizsei Napok. – Erről is kérdeztük Basky András polgármestert, és a város elmúlt egy évének változásairól, eredményeiről is faggattuk.

 

- Mozgalmas év áll mögöttünk, hiszen lezártuk több futó pályázatunkat. A legfontosabb, hogy átadtuk új bölcsődénket, ahol 24 csöppség elhelyezésére van lehetőség. Ez egy régi igény Lajosmizsén, ami az elmúlt években különösen felerősödött, hiszen az anyukák többségét is arra készteti a gazdasági krízis, hogy minél előbb visszamenjenek dolgozni. Ezt jelzi, hogy az új létesítményünk máris teltházzal működik. Most az iskolánk következik, aminek felújítására már benyújtottunk egy pályázatot – tájékoztatta lapunkat Basky András.

- Legnagyobb volumenű fejlesztése lesz Lajosmizsének a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése. Az erre beadott pályázatunknak várjuk a pozitív elbírálását, s ezzel párhuzamosan a szeméttelep rekultivációja is folyamatban lévő feladat. Szerencsére a lakosság még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is támogatja ezt a nagyszabású fejlesztésünket, megértve a csatornázás környezetvédelmi és takarékossági előnyeit az elkövetkezendő évekre tekintve. Mindenkit meggyőzhetett a beruházás fontosságáról az elmúlt egy év csapadékos időjárása, hiszen sokat küzdöttünk a belvízzel, a szennyvízaknák gyakori szippantása pedig, ugyancsak megterhelte a családok pénztárcáját.

- A Lajosmizsei Napok rendezvénysorozatunk elmúlt 18 évére visszatekintve megfigyelhető volt, hogy mindig változott, alakult, a lakosság igényeihez igazodva. Mivel augusztusban sok a mezőgazdasági munka, és a kirándulások, üdülések szezonja is ilyenkor van, ezért döntöttünk úgy, hogy az idén nem egy hétvégére koncentrálva ünnepelünk, hanem elosztottuk a különböző igények kielégítését szolgáló programjainkat az egész hónapra. Már lezajlott a német fúvószenekar koncertje, a nagysikerű brazil kulturális nap és az ír est, de sok érdekességre számíthatnak az érdeklődők augusztus második felében is. Természetesen a városi ünnepséget ez alkalommal is Szent István napján tartjuk.

- Végül hangsúlyoznám, hogy városunk vezetése igyekszik minden feladatát a legésszerűbben, legtakarékosabban elvégezni. Azon kevés települések közé tartozunk ma Magyarországon, amely a mai napig nem adósodott el. Szerencsére optimista, életigenlő, dolgos nép a miénk, amely a nehéz időkben is megtalálja a fejlődéshez szükséges jó megoldásokat.

Kövessen minket a Facebookon is!