Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. augusztus 21. 15:04

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Boldogságos Szűz Mária királynő

kedd: Limai Szent Róza szűz

szerda: Szent Bertalan apostol

csütörtök: Szent Lajos, Kalazanci Szent József áldozópap

szombat: Szent Mónika

vasárnap: Szent Ágoston püspök és egyháztanító

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja,

születésnapja vagy házassági évfordulója.

A jó Isten áldása legyen életükön!

Szerdán kezdődik 2011. évi Rózsa és Virágkiállítás a Városháza udvarán a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében. Részletek a hirdetőtáblán.

Szerdán 12.00 órakor lesz Bozók Ferenc piarista pappá szentelése a Piarista templomban

Csütörtökön, Kalazanci Szent József ünnepén a Piarista templomban 18.30-kor ünnepi szentmise lesz, amely egyben Bozók Ferenc piarista újmiséje is. Imádkozzunk érte!

Azok a fiatalok (középiskolásoktól kezdődően) vagy felnőttek, akik szeretnének megkeresztelkedni, elsőáldozók lenni, vagy bérmálkozni, jelentkezzenek az irodában aug. 28-ig.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Következő keresztelőnk szeptember 18-án a 9 órás szentmisében lesz. Jelentkezni az irodában lehet. Felkészítők: aug. 23.,30., szept. 6., 14-én 18 órakor a Plébánián. Imádkozzunk értük!

Imádkozzunk a Madridi Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón résztvevőkért!

Komolyzene és jazz sajátos találkozására invitál mindenkit a Saxorgan Duó nagytemplomi koncertje. Nagy László Adrián orgonaművész, és Zsemlye Sándor "Ki mit tud" győztes szaxofonos hangversenye augusztus 28-án vasárnap este 8 órakor lesz a Nagytemplomban. A belépés ingyenes, bevétel a Piarista Templom orgonájának építésére továbbítódik.

Testi és lelki gyógyulásokért lehet imát kérni szeptember 3-án, szombaton délután 3 órától a Szentcsalád Plébánián rendezett gyógyító imaösszejövetelen. Részletek a hirdetőtáblán.

Szeptember 3-4 búcsú Pálosszentkúton és a Baja melletti Vodicán. Részletek a hirdetőtáblán.

A Szentcsalád Plébánián szeretnénk megszervezni a Keresztény Vállalkozók Közösségét. Szeretettel várjuk azokat a testvéreinket, akik saját vállalkozásukban dolgoznak, akár másoknak is megélhetést adnak, a keresztény katolikus hit szerint élnek, és a krisztusi elveket cégükben is igyekeznek megvalósítani. Támogassuk egymást lelkiekben, erősödjünk meg egymás hite által! Igyekszünk személyesen is megszólítani vállalkozó testvéreinket, de azokat is várjuk, akihez személyesen nem tudunk eljutni. Jelentkezni lehet Kapitány Zsoltnál a szentmisék után, illetve a 30/693-49-03-as telefonszámon. Az első összejövetelt szeptember 22-én, csütörtökön, 18:00 órakor tartjuk itt a plébánián.

A Római Pápai Magyar Egyházi Intézet új rektora Dr. Tóth Tamás, a budapesti Apostoli Nunciatúra eddigi titkára lett. Imádkozzunk érte!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház