Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. szeptember 2. 20:33

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Kalkuttai Boldog Teréz szűz

szerda: Szent Kőrösi Márk, Pongrácz István és Grodecz Menyhért kassai vértanúk

csütörtök: Szűz Mária Születése, Kisboldogasszony

péntek: Claver Szent Péter

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja,

születésnapja vagy házassági évfordulója.

A jó Isten áldása legyen életükön!

Ma délután 16.30 órai kezdettel az Arborétum Kápolna Domb területén a meg nem született gyermekek emlékmű mellett Emléktáblát avatunk a gyermekkorban elhunyt minden gyermek emlékére, akiknek nem adatott meg, hogy megérjék a felnőttkort. Előtte a Mária kápolnában tartandó 15.30 órai Szentmisén emlékezünk meg valamennyi elhunyt gyermekről.

Megindulnak a plébániai katekézisek is e hétfőtől:

5-6. osztály: hétfőn 16.30-18.00

7-8. osztály: kedd 17.00-18.30

9-12. osztály: csütörtök 17.30-19.00

Egyetemisták: a hónap 2. és 4. péntekje 20.00

Elsőáldozók: szerda 17.00-18.00

Ministránsok: péntek 17.00-17.45

Újra indul a Nyugdíjasklub. Kéthetente szerdánként 9-től fél 12-ig tart. Első összejövetel szeptember 7-én lesz Programja: a második félévi programok megbeszélése, feladatok szétosztása, nyári élménybeszámolás. További időpontok és városi programok a hirdetőtáblán  megtekinthetők.

Minden közösségből szeretettel hívók egy vezetőt vagy képviselőt a csoportvezetők fórumára szept. 7-én, szerdán 19 órára a plébánia Tanácstermébe.

Autóbuszos kirándulás és zarándoklat nyugdíjasok részére! Szeptember 8-án, csütörtökön. Máriapócs – Nyírbátor – Debrecen.Részletek a hirdetőtáblán.

24 órás dicsőítés lesz a Közösségi Ház nagytermében szeptember 9-én pénteken 18 órától szeptember 10-én szombaton 18 óráig. Részletek a plakátokon.

A hittanos tanévnyitó Veni Sancte szentmise szept. 11-én, vasárnap de. 9 órakor lesz. Hívjuk és várjuk rá az iskolásokat, kicsinyeket és nagyokat egyaránt szüleikkel együtt.

A Babaklub újraindul. Első foglalkozás szeptember 12-én hétfőn, 09.00-11.00., kéthetente lesznek az alkalmak.

V. Szakrális Művészetek Hete keretében a

„Nyitott Templomok Éjszakája” során szeptember 17-án, szombaton

a Nagytermünkben

19.30 „A CSALÁD A KÉPZŐMŰVÉSZETBEN”

kiállítás család témájú alkotásokból. Akiállítást Balanyi Károly nyitja meg.

20.00 - ORGONA KONCERT Magda Dávid orgonaművész előadásában.

21.00 „Amiről Szentháromság ikonok mesélnek”

Szentháromság és a család. Feczák László görög katolikus parochus

vetített képes ELŐADÁSA.

A Szentháromság temető Szent Kereszt búcsúja szeptember 18-án vasárnap délután 3 órakor lesz.

A Szentcsalád Plébánián szeretnénk megszervezni a Keresztény Vállalkozók Közösségét. Szeretettel várjuk azokat a testvéreinket, akik saját vállalkozásukban dolgoznak, akár másoknak is megélhetést adnak, a keresztény katolikus hit szerint élnek, és a krisztusi elveket cégükben is igyekeznek megvalósítani. Támogassuk egymást lelkiekben, erősödjünk meg egymás hite által! Igyekszünk személyesen is megszólítani vállalkozó testvéreinket, de azokat is várjuk, akihez személyesen nem tudunk eljutni. Jelentkezni lehet Kapitány Zsoltnál a szentmisék után, illetve a 30/693-49-03-as telefonszámon. Az első összejövetelt szeptember 22-én, csütörtökön, 18:00 órakor tartjuk itt a plébánián.

A ballószögi „Momentán Gyermek Musical Csoport” Pedro kocsmájában című műsora lesz a Nagyteremben  szeptember 24-én /szombat/  18 órai kezdettel. Felnőtt jegy ár: 800 Ft; gyermek,diák és nyugdíjas jegy : 500 Ft. Részletek a hirdetőtáblán.

Október 9-én, vasárnap a 9 órai szentmisén lesz jubiláns házasaink hálaadása. Azok jelentkezését várjuk szept. 26-ig (irodában, telefonon, emailben), akik 5-10-15  stb. évvel ezelőtt kötöttek egyházi házasságot bármelyik templomban, de itt szeretnének ünnepelni.

Október 15-én Budapesten lesz a Karizmatikus Megújulás országos találkozója, melyre különbusz indul városunkból. Jelentkezni a Nagytemplom sekrestyéjében vagy a Főplébánia irodájában lehet 1.500.- Ft útiköltség befizetésével.

Először Kecskeméten Momentán Gyermek Musical Csoport Pedro kocsmájában Című műsora A Szentcsalád Plébánia Nagytermében /Széchenyiváros, Bolyai Gimnáziummal szemben/ 2011 09. 24./szombat/ 18 óra.

Jegyek elővételben: A Plébánia titkárságán

H – Cs: 10 – 12 – ig

P: 14 – 18 – ig

Az előadás előtt: a helyszínen 16:30 – tól

 

Felnőtt jegy á: 800 Ft.

Gyermek, diák és nyugdíjas jegy: 500 Ft.

Várjuk Önöket nagy szeretettel!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház