Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. szeptember 8. 09:11

A Societas Kecskeméti Szervezetének parlagfűirtása

Képgaléria
A Societas Kecskeméti Szervezetének parlagfűirtása
Habár az elmúlt időszakban úgy tűnhetett, hogy a jelenlegi Kormányzatnak szándékéban áll lépéseket tenni a hatékony parlagfű elleni védekezés terén, mára már nyilvánvalóvá vált, hogy 2011-ben nem történik semmi a pollenszám drasztikus csökkentésére.

Ez esetben kérdezzük, mit tesz az Orbán-kormány ebben az évben a 2 millió magyar ember egészségéért, akik rettegve néznek az elkövetkezendő néhány hónap elé? Ma úgy tűnik, hogy a jelenlegi Kormányzat nem tartja szem előtt a csaknem 2 millió magyar ember problémáját és nem tesz semmit az ügyben. Itt a parlagfű-szezon, minden nap számít, azonnali lépések megtételére van szükség.

 

Az elmúlt napokban a Petőfi Népében egy közvéleménykutatásban a megkérdezettek többsége azt mondta, hogy tavalyhoz képest jobban szenved a pollentől.

A Societas Kecskeméti szervezete fontosnak tartja - mivel Bács-Kiskun megye az egyik legnagyobb pollenszenyezettségű megye - , hogy kiemelten foglalkozzon a város és a megye is ennek leküzdésével.

 

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy a közintézmények, iskolák, óvodák környékén foglalkozzon a város az allergiát okozó növények irtásával. Ezért is választottuk a mai parlagfűmentesítésünk helyszínéül az Árpádvárosi Óvoda és Bölcsőde előtti füves-gazos-parlagfüves részt.

Jogosan kérdezhetjük idén is azt, amit már a tavalyi hasonló akciónk keretében is megkérdeztünk: Parlagfű! Vágod?

Kövessen minket a Facebookon is!