Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. szeptember 14. 07:31

WOJTYLA HÁZ: KRAKKÓBA ÉS WADOWICÉBE INDULT A HÁZ DELEGÁCIÓJA

Képgaléria
WOJTYLA HÁZ: KRAKKÓBA ÉS WADOWICÉBE INDULT A HÁZ DELEGÁCIÓJA
Lengyelországba indult szeptember 14-én, szerdán a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ delegációja. Az úti cél a „Ne féljetek!” II. János Pál pápa Világcentrum szervezőbizottsági ülése, amelyen Jana Kabzinsky, püspöki prelátus, vikárius meghívására vesznek részt a küldöttek: Molnár Zoltán és Farkas P. József. A találkozás alkalmával a világszervezet tervezett rendezvényeinek, közöttük egy világtalálkozó előkészítéséről a lebonyolításáról esik szó.

A szervezőmunkában több ország képviselői vesznek részt. A tematikáról  a megbeszélésen születik döntés.
A világ különböző pontjain működő, II. János Pál pápa nevét viselő intézmények képviselői az egyes nemzeti kezdeményezésekről, eredményekről és tapasztalatokról is beszámolnak. A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ képviselői örömmel viszik el a hírét például annak, hogy az egyházmegyében nemrégiben egy régi/új intézmény vette fel Wadowice nagy szülöttjének nevét. A keceli általános iskola a boldoggá avatást követően csatlakozott a II. János Pál pápa nevét viselő intézmények táborához. Tervezik a Wojtyla Ház épületeinek és szolgáltatásainak további bővítését is, de országszerte erőteljesen épül, virágzik a kultusz, melynek nyomán a Lélek érleli gyümölcseit.
A konferencia előtt fogadja a magyar vendégeket Stanisław Dziwisz bíboros, II. János Pál pápa egykori személyi titkára; ma Krakkó metropolitája. Ezt követően Wadowicébe visz a küldöttség útja. Kecskemét testvérvárosában az októberre ütemezett soron következő hivatalos kecskeméti látogatás részleteit – útitervet és programot – egyeztetik.  Három napos lengyelországi tartózkodásuk alatt a barátság központ munkatársai Bács-Kiskun megyéből érkező zarándokcsoportokkal is találkoznak.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház