Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. szeptember 16. 08:24

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Képgaléria
Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

kedd: Koreai vértanúk

szerda:Máté apostol

péntek: Szent P. Pio szerzetes

szombat: Szent Gellért püspök és vértanú

vasárnap a Szentírás vasárnapja

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy

házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

Ma kezdődnek a gyermekliturgiák, a 9 órai misével egyidőben kezdődik a plébánia tanácstermében. Szeretettel hívjuk és várjuk rá az óvodás, első és másodikos iskolás gyerekeket.

Megindultak a plébániai katekézisek is:

5-6. osztály: hétfőn 16.00-17.30

7-8. osztály: kedd 17.00-18.30

9-12. osztály: csütörtök 17.30-19.00

Egyetemisták: a hónap 2. és 4. péntekje 20.00

Elsőáldozók: szerda 17.00-18.00

Ministránsok: péntek 17.00-17.45

Hétfőn este 7 órakor egyházközségi képviselőtestületi gyűlés lesz.

Kedden este 6 órakor indul újraa bibliaóra. Izaiás próféta könyvét olvassuk közösen. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt.

Csütörtökön 18.00 órakor kezdődik a Keresztény Vállalkozók Közösségének első összejövetele itt a plébánián. Részletek a plakátokon.

Csütörtökön 19 órakor a Református Templomban folytatódik az Évszázadok Muzsikája koncertsorozat. Következő vendégünk Hoch Bertalan orgonaművész lesz, a Mátyás-templom orgonistája. Szeretettel várunk mindenkit. Belépés ingyenes, adakozni a Piarista Templom orgonájának építésére lehet.

Pénteken 9-12-ig nyugdíjas versmondó verseny lesz a Nagyteremben.

Szombat 18 órai kezdettel a ballószögi „Momentán Gyermek Musical Csoport” Pedro kocsmájában című műsora lesz a Nagyteremben. Felnőtt jegy ár: 800 Ft; gyermek,diák és nyugdíjas jegy : 500 Ft. Az irodában lehet venni. Részletek a hirdetőtáblán.

Jövő vasárnap délután 3 órakor kezdődik a Szentháromság temető Szent Kereszt búcsúja.

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra busz indul október 01-én,szombaton reggel 06.00-kor a Katona József Színház elöl. Részvételi díj: 2.000 Ft, ami a jelentkezéssel együtt fizetendő a hívek irodájában szept. 25-ig.

Szentlélek Szemináriumlesz október 4., keddtől a Főplébánia Közösségi Házában. További részletek a plakáton. Jelentkezési lap az előtérben.

Október 4-én, kedden 17.oo órakor kezdődik a műkertvárosi Szent Ferenc Kápolnában  a búcsúi Érseki mise. Részletes program a hirdetőtáblán.

Október 9-én, vasárnap a 9 órai szentmisén lesz jubiláns házasaink hálaadása. Azok jelentkezését várjuk szept. 26-ig (irodában, telefonon, emailben), akik 5-10-15  stb. évvel ezelőtt kötöttek egyházi házasságot bármelyik templomban, de itt szeretnének ünnepelni.

Október 15-én Budapesten lesz a Karizmatikus Megújulás országos találkozója, melyre különbusz indul városunkból. Jelentkezni Néma Attilánál, vagy a Nagytemplom sekrestyéjében vagy a Főplébánia irodájában lehet 1.500.- Ft útiköltség befizetésével.

Okt. 15-én, szombaton du. 4 órától magyarnóta-operett-örökzöld zenés-táncos délután lesz a Nagyteremben. Jegyek 1.500 Ft-ért kaphatok az irodában. Részletek a plakáton.

Következő keresztelő okt. 16-án, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítők szept. 21, 28, okt. 4, 12, este 6 órakor a plébánián. Jelentkezni a az irodában lehet. Imádkozzunk a keresztelendőkért és családjukért!

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház