Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. szeptember 20. 10:15

Megérkeztek Lajosmizse megszentelt kincsei a Wojtyla Házba

Képgaléria
Megérkeztek Lajosmizse megszentelt kincsei a Wojtyla Házba
Megszentelt termények érkeztek a Karol Wojtyla Barátság Központba szeptember 20-án, kedden a lajosmizsei Szent Lajos Templomból. A hívek adományait a több mázsányi burgonyát, almát, paradicsomot, paprikát, szőlőt – és sok mást – a vasárnapi szentmisén dr. Varga Lajos, váci segédpüspök szentelte meg.

Süveges István, főesperes, kanonok, lajosmizsei plébános elmondása szerint minden évben más-más intézménynek ajánlják fel a megszentelt terményeket. Ebben az évben házunk volt a szerencsés kiválasztott, így most Karol Wojtyla atyánk gyermekeihez  kerültek a gyümölcs-csodák. A gazdag adományt a Hírös Futár Kft. csapatának önfeláldozó segítségével sikerült elhozni Lajosmizséről.

Amint azt Süveges atyának írt köszönő levélből megtudtuk földi hálát nem tud adni a Wojtyla Ház ezért a sok kincsért cserébe:

„2011-ben az isteni gondviselés ismét megáldotta a jászok ősi földjét, a lajosmizsei határt. Plébános Úr és az egyházi vezető testület jóváhagyásával mindez a kincs hozzánk kerülhet. Nem tudok új szavakat kitalálni, csak a köszönet marad, amelyet ismételek újra és újra, teljes szívemből. Nem is tudok megfelelőképpen viszonzást ígérni mindezért az adományért. Amiről mégis biztosíthatom Önöket az, hogy a nálunk naponta ebédelő 100-120 fős, szegény testvéri közösség napi imáiban megemlékezik a Szent Lajosról nevezett egyházközség minden tagjáról. Arra kérjük az Urat, hogy a lázárok imája által emlékezzen meg az Önök nemes tettéről, nagyvonalúságáról, adja vissza anyagiakban, lelkiekben a felajánlás értékének sokszorosát, és áldja meg családjaikat, földjeiket, szorgalmukat, továbbá erősítse meg hitüket, reményüket és szeretetüket!” - írta Farkas József alapító-igazgató memprandumában.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház