Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. szeptember 24. 13:01

Jubiláló természetvédők

Jubiláló természetvédők
A világ egyik legnagyobb természetvédelmi szervezte, a WWF idén ünnepli 50. születésnapját. Az alapítványhoz 20 éve csatlakozott a természetvédelemért küzdők magyar csapata. A jeles évfordulók tiszteletére, a WWF és a szintén 20 esztendős Szerencsejáték Zrt. fotókiállítás-sorozatot indított a közelmúltban, bemutatva földünk veszélyeztetett állatfajait, illetve a két szervezet együttműködését. A júniusi budapesti megnyitó óta az ország több nagyvárosába bemutatták ezt a figyelmet érdemlő tárlatot, így szeptemberben Kecskeméten is látható volt, a Deák Ferenc téren.

 

- Munkánk eredményességéért együttműködünk vállalatokkal, non-profit szervezetekkel, kormányzatokkal, nemzeti parkokkal, nemzetközi és helyi szinten egyaránt. Ennek a sokrétű összefogásnak egyik kiemelkedő példája a WWF és a Szerencsejáték Zrt. együttműködése – hangsúlyozta a kecskeméti bemutatkozáson Figeczky Gábor, a WWF Magyarország megbízott igazgatója.

- Az Állatvilág sorsjegyekkel nemcsak a megóvni kívánt, veszélyeztetett állatfajokra hívtuk fel sokak figyelmét, hanem egy nemes, mások által is fontosnak tartott ügyhöz járulhatunk hozzá – mondta Jánoska Andrea, a Szerencsejáték Zrt. osztályvezetője.

A sorsjegyekből befolyt támogatást – ami eddig 7,5 millió forintot tesz ki - a WWF Magyarország a világszerte ritka pusztai tölgyesek megmentésére fordítja. A szervezet azon fáradozik, hogy megőrizze a homoki erdő különleges élővilágát.

Kövessen minket a Facebookon is!