Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. szeptember 25. 11:52

Jubilál a Három Gúnár

Jubilál a Három Gúnár
Talán kevesen emlékeznek arra, hogy a közkedvelt kecskeméti Három Gúnár vendéglátó egységet 1986-ban a Baromfifeldolgozó Vállalat hozta létre. A szerény szállodaként és szép étteremként funkcionáló új létesítménynek - egy pályázat során talált - nevét is a Barnevál adta, az üzemeltetésére viszont nem vállalkozott, átengedve ezt a jogot a Pusztatouristnak. - Én abban az időben a Kéttemplom közi ételbárban dolgoztam, Kovács Zoltán (a neves vendéglátós) pedig, a Pusztatouristnál. Egy nap megkeresett, s kérdezte, lenne-e kedvem a most nyíló új étteremet irányítani – emlékezik vissza a kezdetekre Csizmadia Ferenc, a Hotel Három Gúnár egyik jelenlegi tulajdonosa. – Belevágtam és itt ragadtam. Ennek most 25 éve.

 

- Sokan csodálkoznak azóta is, hogy milyen gyorsan népszerű lett ez az étterem.

- Szerencsére a szálloda is, miután 1988-ban tovább bővült, s egy tekepályás pinceklubbal gazdagodott. Akkoriban négy tulajdonosa volt a Három Gúnárnak: a Barnevál, az OTP, illetve a megyei és a városi tanács.

- Azután jött a rendszerváltás, a privatizáció.

- A változások legkorábban a baromfifeldolgozót érintették, hiszen hamar a Magyar Fejlesztési Bank felügyelete alá került, s a pénzintézet kínálta eladásra a vállalat vagyonát, beleértve a Három Gúnár tulajdonrészét is. Akkor összedugtuk a fejünket a kollégákkal, arra az elhatározásra jutva, hogy próbáljunk valamit lépni, mielőtt úgymond kigolyóznának innen bennünket. A banknál nyitottak voltak arra, hogy nekünk adják el a Barnevál tulajdoni hányadát, mivel a többi tulajdonos nem élt elővásárlási jogával. Ez a tranzakció anyagilag teljesen lenullázott bennünket, de már saját kft-nk volt, biztosnak látszott a munkahelyünk, s kecsegtetőnek a remény, hogy egy nap a döntésekben főszerepet játszó, többségi tulajdonosok lehetünk. Erre a kilencvenes évek végéig kellett várnunk és spórolnunk, akkor megkerestük az OTP illetékeseit, akikkel szintén hamar megegyezésre jutottunk. A város tulajdonrésze mindössze négy százalék volt, amihez éppen ezért nem is ragaszkodott különösebben az önkormányzat. Ellentetében a megyével, mert velük csak az ezredforduló után sikerült megállapodnunk, amikor már a továbblépésen törtük a fejünket. Ugyanis akkoriban kezdte értékesíteni a város a környékünkön lévő ingatlanait, köztük a korábbi Árpád mozi épületét. Amit végül is megvettünk, s pályázati támogatással, 2002-ben Rendezvényházzá alakíttatunk át.

- Többes számban beszél. A kft-jüknek jelenleg hány tulajdonosa van?      

- Nagy-Batiz Erzsébet, Kovács István, Csizmadia László (az öcsém) és én. Mind a négyen egyetértettünk abban, miután a Rendezvényház ötlete igen sikeresnek bizonyult, hogy valamit a szállodánkkal is kezdeni kell. Hiszen egy nagyobb konferencia fogadásánál már nem tudtunk mindenkit itt elszállásolni, s a vendéglátás színvonalát is emelni akartuk.

- Ezért bővült és változott át a tavalyi év végére a Három Gúnár?   

- Pontosan. Ez egynagyszabású, 750 millió forintos költségvetésű, uniós támogatással megvalósult beruházás volt. Ennek köszönhetően, négycsillagos minősítésű lett az immár 54 szobás szállodánk, s az egész létesítmény teljesen új arculatot, valamint zajszűrő nyílászárókat, korszerű fűtés- és légtechnikát kapott. A hotel további öt, különböző méretű különteremmel bővült, növelve a létesítményünk rendezvénykapacitását. Ugyanakkor wellness részleggel is gazdagodott a szállodai szolgáltatásunk, ahol jaccuzzi, gyerekpancsoló, finn és infra szauna, gőzkabin várja ma már a vendégeket. Az éttermünket ugyancsak átépítettük, ami hangulatos bárhelyiséggel, s a korábbinál jóval nagyobb nyári terasszal várja a vendégeket. Sörözőnk Club Bellagio néven – biliárddal és darts gépekkel – új köntösben, az alagsorból a földszintre költözött át, külön bejárattal a Batthyány utcáról. Itt is szolgálunk fel ételeket, s igen népszerű a hétköznapi bőséges menü kínálatunk. Az újjáépítés, korszerűsítés részét képezte a parkolóhelyek bővítése is – a mélygarázsunkban 19 személygépkocsi parkolhat biztonságban.

A fenti tényekből kitűnik, hogy Három Gúnár elmúlt 25 évére visszatekintve, nem volt hiány küzdelmekben, de – talán éppen ezért - tudatos, lendületes irányvonal mentén haladó változásokban sem. S ma már méltán nevezhetjük Kecskemét egyik büszkeségének ezt aminden tekintetbe korszerű vendéglátó komplexumot.

(Sok hasonló, sikeres küzdelmekben gazdag évet kíván az ünnepeltnek szerkesztőségünk!)

 

 

A 25. születésnap alkalmából, a Három Gúnár Étterem és a Club Bellagio Söröző  figyelmet érdemlő ajándékkal kedveskedik vendégeinek: Szeptember 22-e és október 2-a között 25% kedvezményben részesülnek, akik az étterem vagy a söröző étlapjáról választva ebédelnek, vacsoráznak. (Az ajánlat csak ételfogyasztással együtt, a számla végösszegére érvényes, más kedvezménnyel és akciós ajánlattal nem vonható össze.)

Kövessen minket a Facebookon is!