Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. szeptember 30. 13:17

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

kedd: Assisi Szent Ferenc

Csütörtök: Szent Brúnó áldozópap

Péntek:Rózsafüzér Királynője

Szombat: Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy

házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

Október hónapban hétköznap a szentmisék után, pénteken este fél 6-tól imádkozzuk közösen a rózsafűzért. Szeretettel hívunk mindenkit a közös imára.

Október hónapban népszámlálás lesz hazánkban. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra buzdítja a híveket: a kérdőíveken vallják meg, hogy a katolikus egyházhoz tartoznak. Interneten is le lehet adni az adatokat. Részletek a plakátokon.

Hétfőtől szombatig az urnatemető műszaki okok miatt nem látogatható. Az urnatemető talajvíz elleni védelmén dolgozunk. Megértésüket köszönjük!

Szentlélek Szemináriumlesz keddtől a Főplébánia Közösségi Házában. További részletek a plakáton. Jelentkezési lap az előtérben.

Kedden 17.oo órakor kezdődik a műkertvárosi Szent Ferenc Kápolnában  a búcsúi Érseki mise. Részletes program a hirdetőtáblán.

Jövő vasárnap a 9 órai szentmisén lesz jubiláns házasaink hálaadása.

Október 15-én Budapesten lesz a Karizmatikus Megújulás országos találkozója, melyre különbusz indul városunkból. Jelentkezni Néma Attilánál 1.500.- Ft útiköltség befizetésével.

Okt. 15-én, szombaton du. 4 órától magyarnóta-operett-örökzöld zenés-táncos délután lesz a Nagyteremben. Jegyek 1.500 Ft-ért kaphatok az irodában. Részletek a plakáton.

Idén is lesz 72 óra Kompromisszum nélkül ifjúsági program október 14-16-án. Jelentkezni a káplán atyánál lehet.

Következő keresztelő okt. 16-án, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Imádkozzunk a keresztelendőkért és családjukért!

Autóbuszos kirándulás és zarándoklat október 16-án, vasárnapa sajópálfalai Kegytemplom búcsúi szentmiséjére a gör.kat. egyház szervezésében. Részletek a hirdetőtáblán.

Okt.17-22. között az utcai bejárat térkövezését végezzük. Ez idő alatt a plébánia csak a belső udvar felől lesz megközelíthető. Aki szeretne a költségekhez hozzájárulni, a hívek irodájában térkőjegyet vásárolhat. Minden adományt Isten fizessen meg!

Ismerd meg Egyházmegyédetzarándoklatunk folytatódik október 22-én, szombaton reggel 7 órai indulással Császártöltés, Hajós (Volt Érseki Kastély), Jánoshalma, Mélykút, Kisszállás, Tompa- templomainak megtekintése. Ebéd Mélykúton. Részvételi díj (utazás, belépő, ebéd) 2.000 Ft (pályázati támogatással). Jelentkezni a hívek irodájában lehet befizetéssel együtt.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház