Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. október 10. 08:48

A Petőfi Népében olvastuk: A Sándor-palotában jártak a Wojtylások

Képgaléria
A Petőfi Népében olvastuk: A Sándor-palotában jártak a Wojtylások
Nagy megtiszteltetés érte a kecskeméti Boldog Karol Wojtyla Barátság Központot: delegációjukat a közelmúltban Budapesten, a Sándor-palotában fogadta Schmittné Makray Katalin. A kecskeméti népkonyhaként is működő Wojtyla-házban néhány hónappal ezelőtt vendégként érkezett, és ebédet osztott a köztársasági elnök felesége, a találkozó végén pedig viszontlátogatásra invitálta a kecskemétieket.

A busszal utazó csapatot a Wojtyla-házba járó rászorulók, illetve a mindennapi étkezéseket és a ház működését is támogató aktivisták és vállalkozók alkották. A csoport közel két órát töltött a köztársasági elnök rezidenciáján. A vendégeket Schmittné Makray Katalin fogadta az ünnepi tükröteremben. A Wojtyla-ház nevében Farkas P. József alapító-vezető köszönte meg a meghívást, és elmondta mi minden történt az elmúlt hónapokban az intézményben. Természetesen a kecskemétiek nem érkeztek üres kézzel, virágokat és egy tűzzománc képet vittek ajándékba. A beszélgetést követően a köztársasági elnök felesége szívesen vállalta a közös fotózásokat is mind a tükörteremben, mind az elnöki teraszon. A szívélyes találkozó végén pedig a Sándor Palota egyik munkatársa egy izgalmas, történelmi kitekintést is magában foglaló palota-bemutatót tartott, körbevezetve a legszebb termeken.

A nap további részében Budapest több egyházi nevezetességét tekintette meg a Wojtyla-család, többek között a Szent István Bazilikát, a Mátyás templomot, valamint a Gellérthegyi Szikla-templomot.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház