Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. október 12. 05:30 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán hajnalban általában véve erősen felhős, vagy borult lesz felettünk az ég, csupán északkeleten és délnyugaton lehet helyenként szakadozottabb a felhőzet. Északnyugaton kisebb esőre is számíthatunk. Többfelé élénk, északnyugaton erős szél várható, a minimumok 8 és 14°C között várhatóak. Napközben gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a Nap. Északnyugaton és északkeleten kisebb eső. zápor is kialakulhat. Gyakran megélénkül, olykor megerősödik az északnyugati szél, 17 és 22°C közé emelkedik a hőmérséklet, északnyugaton lehet kissé hűvösebb.

  Csütörtökön virradóra eleinte erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd hajnaltól észak felől elkezdődik a felhőzet felszakadozása. A délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé valószínű eső, zápor. A Dunántúlon élénk lezs az északi szél, 5 és 11°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán ismét hidegfronti hatásokkal számolhatunk. A borongós, kevéssé napos időjárás miatt a közérzetünk rosszabb lehet az átlagosnál, álmosak, fáradékonyak lehetünk. Többen fordulnak orvoshoz ilyenkor náthás panaszokkal illetve felfázásos tünetekkel. Ezek a problémák megfelelő vitaminpótlással, bő folyadékfogyasztással és ágynyugalommal általában maguktól gyógyulnak.

Közlekedésmeterológia

Szerdán főként északnyugaton, illetve északkeleten számíthatunk kisebb esőre, záporokra, melyek környezetében nedves, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. A sokfelé élénk, olykor erős szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A 39. hét elején kis mértékben növekedett, csütörtöktől azonban jelentősen csökkent a pollenterhelés, a legmagasabb terhelés Békéscsabán, míg a legalacsonyabb Salgótarjánban volt. Lecsengőben van a pollenszezon. Ugyan még tüneteket okoz, de csökkent a parlagfű pollenkoncentrációja, az országos napi átlagkoncentráció a tüneteket okozó közepes szintet már csak a hét első napjaiban érte el. A parlagfű koncentrációja Pesten, Kecskeméten és Békéscsabán egy-egy napra még a magas szintet is elérte. Tüneteket okozó közepes szintet mértek az üröm virágporából Békéscsabán és Veszprémben, a pázsitfűfélék pollenszemeiből Békéscsabán. A többi nyári allergén növény virágpora legfeljebb alacsony koncentrációban volt jelen a csapdákban. A kültéri allergén gombák közül az ún. Alternaria koncentrációja az állomások többségénél nagyon magas koncentrációban volt jelen.

Kövessen minket a Facebookon is!