Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 3. 05:29 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön hajnalban is derült, de párás, elsősorban délnyugaton, északkeleten és az Alföldön ködös lesz az idő. A Kisalföldön egy-egy élénk lökés kísérheti a délkeleti szelet, -2 és +5°C közötti minimumokra van kilátás. A ködfoltok feloszlása után napos, nyugodt időre számíthatunk, néhol azonban maradhatnak felhősebb, párás területek. Északnyugaton lehet egy-egy élénk széllökés, de másutt gyenge marad a légmozgás, a csúcshőmérsékletek 12 és 17°C között várhatóak, de a felhős tájakon ennél hűvösebb lehet.

  Pénteken virradóra már megjelenhetnek fátyolfelhők az égen, köd- és párafoltokra északkeleten, illetve a szélvédett helyeken számíthatunk. Nyugaton mérsékelt, a Kisalföldön élénk, keleten gyenge lesz a délkeleti szél, a minimumok -2 és +5°C körül alakulnak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön sem várható fronthatás, továbbra is anticiklon alakítja az időjárást. A párás, ködös idő kedvez a vírusok elszaporodásának, így könnyen kaphatunk légúti fertőzéseket. Érdemes különösen figyelni a szervezet vitaminháztartására, az immunrendszer erősítésére. Figyeljünk a réteges öltözködésre is!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön hajnalban sokfelé párás, foltokban ködös lesz a levegő, ami miatt romlanak a közlekedés meteorológiai feltételei. Napközben helyenként továbbra is köd, illetve pára ronthatja a látási viszonyokat, máshol a ezek megszűnését követően kedvező időjárási feltételek mellett közlekedhetünk. A Kisalföld környékén időnként megélénkül a szél, ami kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselnünk. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!