Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 9. 05:53 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán reggel főleg délnyugaton lehetnek felhők az égen, máshol derült lesz az ég. A gyenge szélben párássá válik a levegő, főként nyugaton és a völgyekben sűrű ködfoltok keletkezhetnek. A minimumok 0 és +6°C között várhatóak, de északkeleten hidegebb is lehet. Napközben sok napsütésre van kilátás, legfeljebb a fátyolfelhőzet növekedhet meg időnként északkelet felől. Gyenge, a Tiszántúlon és Sopron környékén mérsékelt lesz a szél, 12 és 16°C közötti maximumokra van kilátás.

Csütörtökön hajnalban északkeleten lehet némi fátyolfelhő az égen, máshol alapvetően derült lesz az idő. A Tiszántúlon időnként megélénkül az északkeletire forduló szél. Főként a Dunántúlon számíthatunk pára-illetve ködképződésre. -1 és +5°C közé csökken a hőmérséklet, de északkeleten kissé hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán nem terheli fronthatás szervezetünket, csendes, őszi idő várható. A gyenge légmozgás kedvez a reggeli pára- és ködfoltok kialakulásának, többfelé nyirkossá válik a levegő, ami fokozhatja a görcsös és reumatikus panaszokat. A fájdalom csökkentésére ajánlott a sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó étrendet előnyben részesíteni, valamint az aloe vera is jót tesz ezen bántalmak enyhítésében. A párás idő ronthatja a légzőszervi megbetegedésekben szenvedők állapotát is. A légszennyezettség továbbra is magas, a szennyezőanyagok és a szálló por koncentrációja főleg a nagyvárosokban haladja meg az egészségügyi határértéket, így tanácsos elkerülni ezeket a helyeket.

Közlekedésmeterológia

Szerdán hajnalban több helyen párásság, főként nyugaton és a mélyebben fekvő területeken köd nehezítheti a közlekedést. Ezek megszűnését követően - a délelőtti órákban várhatóan mindenhol feloszlanak - napközben kedvezően alakulnak a közlekedés meteorológiai feltételei. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!