Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 10. 05:25 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön hajnalban legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen, többnyire derült lesz az ég. Többfelé párássá válik a levegő, elsősorban a Dunántúlon köd képződik. A Tiszántúlon időnként megélénkül az északkeletire forduló szél. -1 és +5°C közé csökken a hőmérséklet, de északkeleten kissé hidegebb is lehet. Napközben keleten és a középső megyékben élénk északkeletire forduló szélre, ám többnyire napos időre, míg nyugatabbra több felhőre számíthatunk. Főként a Dunántúl nyugati felén tartósan megmaradhat a köd. 8 és 13°C közé melegszik a levegő.

Péntek hajnalban délen, délkeleten változóan felhős, máshol derült időre számíthatunk. Az érkező száraz, hideg levegő hatására a Nyugat- Dunántúlon is megszűnik a köd. A délkeleti és északnyugati tájakat leszámítva időnként élénk lökések kísérhetik az északkeleti szelet, -4 és +2°C közötti minimumokra számíthatunk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön gyenge hidegfrontra van kilátás. Az érzékenyek fejfájást és nyugtalanságot tapasztalhatnak. Gyakoribbak lehetnek a görcsös panaszok, megnő a reflexidő. A front ugyanakkor több kedvező hatással is jár. Az ország északkeleti, keleti részén a megélénkülő szél hatására a nagyvárosokban végre az egészségügyi határérték alá csökken a szálló por koncentrációja. Főként a Dunántúlon párás, ködös lesz a levegő, ami nem csak a reumatikus fájdalmakkal küzdőknek nem kedvez, hanem a krónikus légzőszervi betegek állapotát is ronthatja.

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön hajnalban főként a Dunántúlon nehezítheti több helyen köd a közlekedést, mely főként a nyugati, délnyugati tájakon napközben is tartósan megmaradhat rossz látási viszonyokat okozva. Az ország keleti felén az időnként megélénkülő szél csökkentheti valamelyest a járművek menetstabilitását. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!