Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 12. 06:17 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szombat hajnalban országszerte derült lesz az ég, délnyugaton néhol párássá válik a levegő. Gyenge lesz a légmozgás, 0 és -5°C közé, a szélvédett völgyekben -5°C alá süllyed a hőmérséklet. Napközben országszerte derült, napos időre, gyenge légmozgásra, valamint 7-9°C körüli csúcshőmérsékletekre van kilátás.

Vasárnap keleten-északkelet gyengén felhős, másutt derült égboltra ébredhetünk, a szélcsendes helyeken párássá válhat a levegő. A minimumok 0 és -5°C között alakulnak, azonban a völgyekben hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton sem kell fronthatásra számítani. A sok napsütés kedvező hatással lesz a közérzetünkre, a tiszta levegőben a szervezet oxigénellátása is javul. Ennek ellenére a reggel igencsak hűvösnek ígérkezik, ezért a megfázás elkerülésére érdemes melegen öltözködni. Immunrendszerünket bőséges zöldség- és gyümölcsfogyasztással erősíthetjük. Fogyasszunk körtét és almát, de bőségesen van a piacokon paprika is, amely a C-vitamin pótlásában segíthet.

Közlekedésmeterológia

Szombaton a hajnali párafoltok megszűnését követően mindenütt kedvezően alakulnak a közlekedés meteorológiai feltételei. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!