Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 14. 16:38

Sport, képzőművészet, városfejlesztés

Sport, képzőművészet, városfejlesztés
Király József kecskeméti képviselőről – a Free Line Építőipari Kft. ügyvezetőjéről - közismert, hogy több civil megmozdulás aktív közreműködője. A helyi Városszépítő Egyesület vezetője, önerőből és közérdekből Művész Kávézót, BMX pályát és belvárosi harcművészeti központot működtet, s az idén a Nanbudo Világszövetség elnökévé választották. Sport, képzőművészet, városfejlesztés. – Erről a három érintett területről kértünk helyzetjelentést a neves közéleti építésztől.

 

- Számunkra sokáig emlékezeteses marad az Európa-bajnokság, ami a közelmúltban zajlott Párizsban, hiszen a junior női mezőnyben egy kecskeméti nanbudós, Kovács Aletta két aranyérmet is nyert. Jelenleg a Bonsai Ligában küzdenek nanbudokáink, készülve a bosznii edzótáborra – nyilatkozta lapunknak Király József. – Egyéként harcművészeink belvárosi edzőtermében nemcsak a fiatalok érezhetik kitűnően magukat: a szépkorúak részére folyamatosan és díjmentesen kínál lehetőséget az egyesületünk testmozgásra, testnevelők irányításával. De a Hakkoda Dojo néven ismert edzőtermünk jobb kihasználása érdekében, az óvodáskorú gyerekeknek is lehetővé tettük, hogy itt ismerkedjenek a kézilabda sport rejtelmeivel. A műkertvárosi BMX-es hangárunk az ország legszínvonalasabb fedett pályája jelenleg, ahol nagyon sokan megfordulnak naponta.

- Áttérve a következő témára: még megtekinthető az a csoportos kiállítás a Rákóczi úti Művész Kávézóban, ami a Kecskeméti Fotókör alkotásaiból nyílt. Ugyanakkor már készülünk a hagyományos decemberi, aukcióval egybekötött csoportos kiállításra, amelynek bevételét az alapítványunk ezúttal is a fiatal képzőművészeink támogatására fordítja.   

- A Városszépítő Egyesületünk folytatja a Magyar szecesszió városai című sorozatát. Legutóbb Nagyvárad mutatta be e stílusban épült gyönyörű műemlékeit. Az előadóktól egyébként, élményszerű ötleteket is kaptunk, amikor elmondták, hogyan használják ki az uniós és az országos lehetőségeket, hogyan nyerik meg a tehetősebb cégeket, magánszemélyeket, anyagi fedezetet teremtve a szecessziós épületeik felújítására. Nagyon fontos, hogy a lakosság magáénak érezze az ilyen programokat. Egyesületünk ezt a törekvést hiányolja például, a Rákóczi út nemrég elkezdődött rekonstrukciója kapcsán. Itt a városnak mindenképpen támogatást kellene adni a homlokzati felújításokra, ugyanerre ösztönözve az ott élőket. Tudjuk, hogy ez nem könnyű, nem egyszerű feladat, de egy ilyen revitalizációnál fel kell vállalni az érintett lakosokkal való párbeszédet, együttműködést.     

Kövessen minket a Facebookon is!