Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 15. 05:59 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden hajnalban észak, északkelet felől csökken a felhőzet, reggel még délnyugaton, nyugaton maradhatnak fátyolfelhős tájak. Párássá válik a levegő, főként a Dunántúlon és a mélyebben fekvő területeken köd képződik. Gyenge lesz a légmozgás, -2 és -7°C közé csökken a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken -8, -10°C sem kizárt. Napközben a Dunántúlon helyenként csak lassan szűnnek majd meg a ködfoltok, ezt leszámítva többnyire napos, száraz időre készülhetünk. Gyenge marad a szél, 5 és 9°C közötti maximumokra van kilátás.

Szerdán virradóra északkeleten lehetnek felhősebb felületek, a szélvédett, szélcsendes helyeken sűrű köd is képződhet. A minimumok -2 és -7°C között alakulnak, de a völgyekben hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden sem kell számottevő fronthatástól továbbra sem kell tartanunk. A párás, helyenként ködös, különösen a reggeli órákban hideg idő következtében továbbra is fokozottan jelentkezhetnek az ízületi fájdalmak, illetve gyulladásos betegségek. Érdemes figyelmet fordítani immunrendszerünk erősítésére, rendszeres zöldség-és gyümölcsfogyasztással gondoskodhatunk szervezetünk megfelelő vitaminutánpótlásáról.

Közlekedésmeterológia

Kedden napközben a pára-és ködfoltok megszűnését követően mindenhol kedvezően alakulnak a közlekedés meteorológiai feltételei. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!