Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 17. 05:57 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön virradóra derült, de sokfelé párás reggelre ébredhetünk, többfelé képződik zúzmarás köd. Gyenge lesz a légmozgás, -3 és -8°C közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken előfordulhat -10°C is. Napközben a köd egy része feloszlik és kisüt a Nap, viszont lesznek egész nap borongós, ködös, párás tájak is - főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység völgyeiben. Gyenge lesz a délies szél, többnyire 3 és 8°C közé melegszik a levegő, de ahol egész nap megmarad a köd, ott fagypont közelében marad.

Péntek hajnalban a magasabb szinteken legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen, viszont sokfelé párássá válik a levegő, nagy területre kiterjedően képződik sűrű, zúzmarás köd. Gyenge marad a szél, -2 és -7°C közötti minimumokra van kilátás, de a tartósabban derült, fagyzugos helyeken akár -10°C is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön nem várható fronthatás, de a párás, ködös, nyirkos idő erősítheti a reumás panaszokat, és elősegítheti a megfázás kialakulását. Az országban több helyen elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Aki teheti, ne tartózkodjon huzamosabb ideig a szabadban, ugyanis a nagy mennyiségben tüdőbe jutó apró porszemcsék egészségügyi panaszokat okozhatnak.

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön hajnalban párássá válik a levegő, több helyen köd nehezítheti a közlekedést, illetve síkossá válhatnak az utak. Napközben a köd főleg a Dunántúlon és északkeleten tartósan megmaradhat rossz látási viszonyokat okozva. Ahol a köd megszűnik, ott kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!