Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 21. 06:27 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kissé szomorkás, borongós, párás, főként a magasabban fekvő vidékeken ködös lesz a hétfő reggel is, helyenként szállingózhat a hó a ködfelhőzetből. A gyenge szélben 0 és -5°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben marad a borongós, párás, főként a hegyvidéki területeken ködös idő. Helyenként ködszitálás, szemcsés hó továbbra is előfordulhat. A gyenge, északnyugaton mérsékelt szélben mindössze -2 és +3°C között alakul a hőmérséklet. Kedden hajnalban is hasonló időre számíthatunk, gyenge légmozgással, 0 és -5°C közötti minimum-hőmérsékletekkel.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn sem várható fronthatás, de a továbbra is hideg, nyirkos idő erősíti az ízületi fájdalmakat, segíti a kórokozók bejutását a szervezetbe. Ez ellen meleg öltözékkel és vitaminpótlással védekezhetünk. A szmogos, szennyezett levegő a légúti megbetegedésben szenvedőknek okozhat súlyos tüneteket, nekik nem tanácsos hosszú ideig a szabad levegőn tartózkodniuk. Több városban szmogriadó van, aki teheti, kerülje a forgalmasabb helyeket.

Közlekedésmeterológia

Hétfőn a megemelkedett ködfelhőzet elsősorban a hegyvidéki terülteken okozhat rossz látási viszonyokat. Helyenként továbbra is ködszitálás, hószállingózás következtében síkossá válhatnak az utak. A napi középhőmérséklet csökkenésével időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!