Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 21. 10:27

Bemutatjuk a Megyei Príma Díj jelöltjeit 10.

Képgaléria
Bemutatjuk a Megyei Príma Díj jelöltjeit 10.
A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete évről évre kitünteti a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselőit, együttműködve a Prima Primissima Alapítvánnyal. A VOSZ megyei elnöksége idén is javaslatokat kért a díj jelöltjeire vállalkozóktól, cégvezetőktől, neves közéleti személyiségektől.

A bíráló bizottság a beérkezett ajánlások alapján kiválasztotta a most induló sorozatunkban bemutatkozó tíz jelöltet. Közülük kerülnek majd ki az idei díjazottak. A következő hetekben szavazással segítheti a döntést. A legtöbb szavazatot elérő jelölt veheti majd át a december 1-jei kecskeméti gálaesten az egymillió forintos közönségdíjat. A három Megyei Príma Díj eldöntésénél is nagy súllyal veszi figyelembe a bíráló bizottság a közönségszavazatokat. Voksolni egy hónapon át, november 20-ig lehet primadij.hu internetes honlapon, amelyik a jobb felső sarokra klikkelve innen is közvetlenül is elérhető.

10. Tehetséges fiatalok

Pusker Ágnes és Pusker Júlia, hegedűművész testvérpár, Kecskemét

A tehetséges testvérpár művészi pályáját a kecskeméti Kodály Iskolában szerezte tudás alapozta meg. A Pusker-nővérek 2004-ben szereztek országos ismertséget, amikor a Zeneakadémia Nagytermében, a fesztiválzenekar koncertjén játszhattak szólót, Fischer Iván vezényletével. A 2005-ös újévi koncerten, a kecskeméti Katona József Színházban a helyi közönségnek is bemutatkoztak. Ágnes hegedűművészi diplomáját a Zeneakadémián, 2010-ben kiváló minősítéssel szerezte meg. Több zenei verseny nyertese, jelenleg a müncheni Zeneakadémián folytatja tanulmányait. A fiatalabb testvér, Júlia 2010-ben, a Zeneakadémia Kovács Dénes emlékversenyén I. díjat nyert. Ugyanebben az évben a világhírű Yamaha cég ösztöndíjasa volt, különleges hangszereken, Stradivari, Guarnieri hegedűkön is adott koncerteket. 2005-től a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályának növendéke, 2010 óta az intézmény hallgatója. A Pusker-nővérek, fiatal koruk ellenére, máris nemzetközi hírnévre tett szert. A Láthatatlan húrok című, róluk készült HBO-dokumentumfilmet szinte a világ minden táján bemutatták, több nemzetközi díjat is nyert. Kettőjükről így nyilatkozott egy interjúban Ágnes: “Azt hiszem egészen különleges a kapcsolatunk, testvérként és zenészként is. A lehető legjobb barátnők vagyunk és tudjuk, minden helyzetben számíthatunk a másikra.” Júlia hozzáfűzte: “Ahhoz lehetne hasonlítani, mintha ikertestvérek lennénk. Sokszor szavak nélkül is tökéletesen értjük egymást.”

Kövessen minket a Facebookon is!