Július 28. vasárnap, Szabolcs
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • K&H gyógyvarázs: mesékkel a gyógyulásért kicsiknek és nagyoknak egyaránt a kecskeméti kórházban a népmesék és a történelmi mondák világába varázsolták a kis betegeket
Hírek, események 2011. november 23. 15:07

K&H gyógyvarázs: mesékkel a gyógyulásért kicsiknek és nagyoknak egyaránt a kecskeméti kórházban a népmesék és a történelmi mondák világába varázsolták a kis betegeket

K&H gyógyvarázs: mesékkel a gyógyulásért kicsiknek és nagyoknak egyaránt a kecskeméti kórházban a népmesék és a történelmi mondák világába varázsolták a kis betegeket
A K&H gyógyvarázs program a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórházában folytatta meseolvasó kisdoktorok kezdeményezését. A rendezvényen a Kecskeméti Református Kollégium és Gimnázium diákjai a magyar népmesék világát elevenítették meg meséikkel és történelmi mondákkal bővítették a nagyobbak ismereteit. A diákok az ősz során két alkalommal látogatják meg a kórház gyermekosztályát, hogy az önkéntes program keretében meséljenek az ott gyógyuló gyerekeknek.

A K&H gyógyvarázs 2010 őszén indította el "meseolvasó kisdoktorok" szórakoztató programelemét, amelyben középiskolai osztályok az önkéntesség jegyében ellátogatnak egy közeli kórházba, hogy mesét olvassanak a beteg gyermekeknek.

2011 az önkéntesség éve, ezért a meseolvasás még aktuálisabb a közreműködő diákok, az iskolák számára. Mint minden önkéntes programnak, a meseolvasásnak is komoly nevelési és edukációs előnye van. Sok diák még egyáltalán nem tett semmit önként másokért, így a meseolvasó kisdoktorok programban való részvétel lehet az első alkalom. Az önkéntes program a középiskolások társadalmi szerepvállalását készítheti elő, hiszen ebben az életkorban inkább önmagukkal vannak elfoglalva a gyerekek, és jó hatással lehet rájuk, ha a figyelmük egy rövid időre azokra terelődik, akiknek az ő segítségükre van szükségük.

„A K&H gyógyvarázs indítása óta törekszünk arra, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassuk a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a kicsik lelki gyógyulásához is hozzájáruljunk.

A meseolvasás nemcsak a betegek gyógyulását segíti, hanem a diákok számára is pozitív tapasztalat lehet. Átélhetik, hogy egy kis energia- és időráfordítással milyen hatalmas örömet képesek szerezni másoknak. A tavaly kísérleti jelleggel indított meseolvasó kisdoktorok program szép sikerei miatt úgy döntöttünk, hogy idén kibővítjük a meseolvasást, így ebben a tanévben tizenöt alkalommal, öt városba is elvisszük a kisdoktorokat. Öröm látni a segítségnyújtásnak ezt a formáját, főleg most, az ünnepek közeledtével. A kamaszok meséikkel ma délután csillogást csaltak a beteg gyerekek szemébe.” – mondta Szabó Terézia, a K&H Bank kecskeméti fiókjának vezetője.

Nem ez az első alkalom, hogy a K&H gyógyvarázs program a kecskeméti kórházban jár, hiszen 2006-ban és 2010-ben szórakoztató gyermekprogramot, 2011-ben könyveket és játékokat hozott a gyermekosztályra. 2008-ban a kórház pályázat útján 5 millió Ft értékű műszertámogatást kapott a K&H gyógyvarázs programtól.

„Nagyon örülök, hogy ma a program szervezésében eljöttek hozzánk mesét olvasni a kecskeméti diákok. Ezek a foglalkozások a mi munkánkat is segítik, hiszen a kicsik gyógyulásához nagymértékben hozzájárul, ha a lehetőségekhez képest örömtelivé tesszük számukra az itt töltött időt. Rendkívül értékesnek tartom és megköszönöm a diákok önkéntes munkáját. Remélem, pozitív élményekkel gazdagodnak és máskor is visszatérnek mesélni.”– mondta Dr. Gyenes Vilmos gyermekkardiológus, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főorvosa. 

 

a K&H gyógyvarázs programról

A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.

Kövessen minket a Facebookon is!