Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 25. 05:25 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Péntek hajnalban túlnyomóan borult, párás, többfelé ködös időre készülhetünk, gyenge, északnyugaton mérsékelt légmozgással. Helyenként hószállingózás, ónos szitálás, zúzmara-lerakódás továbbra is lehetséges. -1 és -6°C közötti minimumokra van kilátás. Napközben még folytatódik a többnyire borongós, párás, főként keleten többfelé tartósan ködös idő. Helyenként ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Gyenge, északnyugaton mérsékelt lesz a szél, -2 és +2°C közötti maximumokra számíthatunk.

Szombat hajnalban északnyugaton a megélénkülő északnyugati szél hatására megkezdődik a levegő kitisztulása, máshol még marad a borongós, párás, főként keleten ködös idő gyenge légmozgással. Ónos szitálás, hószállingózás továbbra is előfordulhat helyenként. 0 és -5°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken továbbra sem várható fronthatás, marad a nyirkos, borult, párás idő. Többeknél jelentkezhetnek depressziós tünetek, rosszkedvűek lehetünk. A hideg, fagyos reggel erősítheti a mozgásszervi panaszoktól szenvedők fájdalmait, sajoghatnak az ízületek. A fertőzések elkerülésére érdemes erősíteni az immunrendszert és betartani a higiénés szabályokat. Ne feledkezzünk meg a megfelelő vitaminbevitelről és mozgásról sem.

Közlekedésmeterológia

Pénteken hajnalban főként a Dunától keletre eső területeken számíthatunk nagy területen sűrű, zúzmarás ködre, mely napközben is több helyen tartósan megmarad rossz látási viszonyokat okozva. Helyenként ónos szitálás, hószállingózás következtében síkos útszakaszokra kell számítanunk. A napi középhőmérséklet csökkenésével időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!