Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 30. 05:30 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán hajnalban borongós, sokfelé ködös időre számíthatunk, helyenként zúzmara-képződés, ónos szitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás, -1 és -6°C közé csökken a hőmérséklet.Napközben - számottevő légmozgás hiányában - többfelé tartósan is megmarad a ködös, borongós idő, legfeljebb északnyugaton szakadhat fel a ködfelhő és süthet ki a Nap. A csúcshőmérsékletek -2 és +2°C között alakulnak, csupán északnyugaton lehet kissé melegebb.

Csütörtök virradóra túlnyomóan borongós, párás, több helyen ködös időre van kilátás. Helyenként ónos szitálás, hószállingózás továbbra is előfordulhat. Gyenge marad a szél, 0 és -4°C közötti minimumokra számíthatunk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán számottevő fronthatás ugyan nem várható, de az északi, északnyugati tájaink fölött a magasban gyenge hidegfront jellegű változás zajlik, amely az ott élőknél fáradékonyságot, ingerlékenységet válthat ki. Emellett a többnyire borult, párás, nyirkos idő gyakorol sokakra erősen lehangoló hatást, a fényhiány miatt rossz kedélyállapot, depressziós tünetek is jelentkezhetnek. A reggeli órákban országszerte fagyni fog, amely fokozza az ízületi panaszokkal járó betegségek tüneteit is. Figyeljünk oda a vitaminok pótlására, fogyasszunk gyümölcsöket, ezzel erősíthetjük az immunrendszerünket.

Közlekedésmeterológia

Szerdán hajnalban sokfelé képződik köd, zúzmarás köd, emiatt jelentősen romlanak a közlekedés meteorológiai feltételei. Napközben is több helyen számíthatunk tartós ködre, de némileg javulnak a látási viszonyok. Helyenként ónos szitálás, hószállingózás következtében síkos útszakaszokra is fel kell készülnünk! Aki még nem tette meg, mindenképp szerelje fel a téli gumiját. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!