Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 2. 09:29 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 2 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. 1 esetben került sor ittas vezetővel szembeni rendőri intézkedésre.

Ismeretlen tettes tegnap éjjel egy busztársaság tulajdonát képező és a buszvezető tiszakécskei háza előtt parkoló autóbusz első ajtaját ismeretlen módon kinyitotta, majd a buszból elvitt 1 darab jegykiadó automatát, melynek értéke 1.200.000,-Ft.

Csütörtökön dél körül egy kiskőrösi lakástextil üzlet, iroda helyiségének fiókos szekrényéből a tolvaj ellopott 280.000 Forint készpénzt.

November 09. és a tegnapi nap közötti időben egy bugaci panzió udvaráról elloptak 30 raklap 0.5 literes palack ásványvizet. Az okozott kár 2.200.000 Forint.  

Elfogtak kollegáink 1 koszovói férfit, Mohács Rendőrkapitányság információja alapján, aki összefüggésbe hozható az általuk hajnali órákban elfogott 4 fő koszovói állampolgár embercsempészetével. A személy előállítását követően büntetőfeljelentéssel átadásra került Mohácsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának.

Eljárás indult 1 afgán állampolgárral szemben, akit lakossági bejelentés alapján fogtak el a járőrök. Okmányokkal nem rendelkezett és jogszerű Magyarországi tartózkodását sem tudta igazolni ezért előállításra került. Az adattári ellenőrzéskor megállapítást nyert, hogy ellene több a Magyar Köztársaság hatóságai által elrendelt beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A külföldi bűntető feljelentéssel átadásra kerül a Migrációs Ügyek Osztályának, akik gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe vették.

A járőrök elfogtak még 1 gyermekkorú és 1 fiatalkorú pakisztáni állampolgárokat is, akik tiltott határátlépést követtek el. Az ellenőrzés során megalapításra került, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Osztálya beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el velük szemben, mivel jogellenesen lépték át a Magyar Köztársaság államhatárát. Büntető feljelentés mellett átadásra kerültek a Migrációs Ügyek Osztályának. Mindkét külföldi a Kunfehértói Gyermek és Ifjúságvédelmi Otthonban került elhelyezésre.

Kövessen minket a Facebookon is!