Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 6. 04:50 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden hajnalban északon, északkeleten kevesebb, máshol több felhő lesz felettünk, de csapadék már nem valószínű. Mérséklődik a nyugatira, délnyugatira forduló szél, -2 és +3°C közötti minimumokra van kilátás. Napközben több-kevesebb napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, északnyugaton délután zápor, a magasabban fekvő vidékeken hózápor is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél északon időnként megélénkül, 4 és 8°C közötti maximumokra számíthatunk.

Szerdán virradóra északkeleten lehet több felhő, ott kisebb hószállingózás, havas eső is előfordulhat. Délebbre egyre csökken a felhőzet mennyisége. Keleten élénk, másutt mérsékelt lesz a szél, a minimumok -3 és +2°C között várhatóak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk, így az arra érzékenyek mindenképpen számolhatnak a frontális tünetek jelentkezésével. A légnyomás-ingadozás, valamint a szeles, csapadékos időjárás megterhelő lehet szervezetünk számára. Ugyanakkor a levegő kristálytiszta lesz, a front átvonulását követően pedig gyorsan javulhat a közérzet.

Közlekedésmeterológia

Kedden megszűnik a csapadék, ám északon az élénk szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Az enyhülés átmeneti, aki még nem tette meg, mindenképp szerelje fel a téli gumiját. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!