Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 14. 04:55 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán hajnalban a Dunántúl fölött gyengén vagy változóan, máshol erősen felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A Dunától keletre több helyen párássá válik a levegő, északkeleten helyenként köd képződik. A Dunántúlon időnként élénk lesz a déli szél, -1 és +5°C közötti minimumokra készülhetünk. Napközben északon, északkeleten erősen felhős lesz ég, kisebb eső is kialakulhat, máshol a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Estétől egyre nagyobb területen beborul az ég és esőre, záporra is egyre többfelé számítani kell. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik a déli, délnyugati szél, a maximumok 7 és 13°C között, északkeleten 4-5°C körül alakulnak.

Csütörtökön virradóra északon erősen felhős, másutt borongós ég várható, főleg nyugaton és délen számíthatunk újabb esőre. Délnyugaton élénk lökések kísérhetik a szelet, másutt gyenge marad a légmozgás. 3 és 6°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán melegfronti hatással számolhatunk. Fejfájás, fáradékonyság, tompultság léphet fel, romolhat a teljesítőképesség, ami fokozott stresszhelyzetet idézhet elő. Alvászavarok is jelentkezhetnek, a szív-és érrendszeri betegségben szenvedőket pedig az ingadozó vérnyomás terhelheti meg. Hanyagoljuk a zsíros ételek fogyasztását!

Közlekedésmeterológia

Szerdán hajnalban északkeleten képződhetnek ködfoltok, melyek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Napközben inkább már csak északkeleten számíthatunk csepergő esőtől nedves, csúszós útszakaszokra. A Dunántúlon az élénk szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!